Vraag en aanbod

Het beleid met betrekking tot de Vraag & Aanbod pagina vindt u hier.


Drascombe Coaster Elisabeth te koop

In verband met de afbouw van het verhuurbedrijf is te koop onze Drascombe Coaster Elisabeth (bouwnummer 23) Ze is prima in orde met o.a. zeilen 1 jaar oud, kussens 1 jaar oud, RVS zwaard en geleiding, recente buiskap en kuiptent. De vraagprijs is € 17.000,–.

Optioneel heeft Waddeninzicht ook nog een Drascombe trailer te koop.

Ze staat in de loods van Waddeninzicht te Kollum en bezichtiging kan uitsluitend plaatsvinden na afspraak. (mobiel: 0622701244 of info@waddeninzicht.com)

08/22


DRASCOMBE DRIFTER TE KOOP

Door mij in november 2017 aangeschaft. Bouwnummer 68 uit 1978, Sabb Diesel 8H uit hetzelfde jaar, bijna 600 uren op de teller: start en loopt uitstekend, ieder jaar verse olie en filters, ‘s winters op de wal. Klapschroef werkt goed.

Custom-made tuig ontworpen door vorige (engelse) eigenaar en gemaakt door R&J Sails uit Clevedon. De Drifter is nu vierkant getuigd met gaffel en giek. Grootzeil (2 x rif), de rolgenua zit gemonteerd aan een boegspriet. Druil is vergroot (spitfire-wing -een ontwerp van de zeilmaker- met een lange zeillat, deze kan ook gereefd gevoerd worden. Genua en druil hebben verse UV-strips gekregen van dezelfde zeilmaker (2019). Mast verlengd en heeft zalingen voor vlaggelijntjes. RVS strip onder hardhouten kiellat gemonteerd voor bescherming droogvallen.

Buiskap met kuiptent (2019) houdt de kuip schoon en er kan tevens onder overnacht worden. Custom-made interieur: Drifter- deurtje is vervangen, heeft een brugdek met de dieseltank en een (beluchte) plek voor de gasfles. 2-pits gasstel, wasbakje, kaartentafel. Spinlock helmstokverlenger en nieuwe valstoppers, roeidollen en roeiriemen.

Chemisch toiletje. Boordverlichting, Echopilot dieptemeter en snelheidsmeter, evt. vaste marifoon (Simrad) ter overname. Zware wintertent zit er ook bij. 

Onderzijde is grotendeels kaalgehaald (2022) voor nieuwe laag primer en antifouling. Geen osmose, originele gelcoat.

Goed onderhouden en geliefd scheepje, wordt verkocht ivm aanschaf van iets groters dat langer verblijf aan boord en verdere reizen mogelijk moet maken.

Vraagprijs € 9.500,-

Informatie: via Meindert Gorter 06 1848 1014 of meindertgorter@gmx.com

Boot staat in loods in Kollum, bij Waddeninzicht, bezichtiging uitsluitend op afspraak.

08/22


DRASCOMBE PETERBOAT TE KOOP

Wegens overlijden te koop aangeboden:
Epoxy-hechthouten Drascombe Peterboat. Ontwerper John Watkinson.
Bouwjaar 1995. Afmetingen: 6,75 m x2,00 m.

Geheel compleet, inclusief trailer en 5 pk Mercury 4-takt sailpower buitenboordmotor.

In goede staat, voordek en het houtwerk kunnen wat aandacht gebruiken.

Boot ligt op de trailer dus het onderschip is goed te beoordelen. Boot staat in Rijnsaterwoude.

Prijs n.o.t.k.

Contact: evrg@wxs.nl

06-23