Vraag en aanbod

Het beleid met betrekking tot de Vraag & Aanbod pagina vindt u hier.Drascombe Coaster Elisabeth te koop

In verband met de afbouw van het verhuurbedrijf is te koop onze Drascombe Coaster Elisabeth (bouwnummer 23) Ze is prima in orde met o.a. zeilen 1 jaar oud, kussens 1 jaar oud, RVS zwaard en geleiding, recente buiskap en kuiptent. De vraagprijs is € 17.000,–.

Optioneel heeft Waddeninzicht ook nog een Drascombe trailer te koop.

Ze staat in de loods van Waddeninzicht te Kollum en bezichtiging kan uitsluitend plaatsvinden na afspraak. (mobiel: 0622701244 of info@waddeninzicht.com)

08/22DRASCOMBE DRIFTER TE KOOP

Door mij in november 2017 aangeschaft. Bouwnummer 68 uit 1978, Sabb Diesel 8H uit hetzelfde jaar, bijna 600 uren op de teller: start en loopt uitstekend, ieder jaar verse olie en filters, ‘s winters op de wal. Klapschroef werkt goed.

Custom-made tuig ontworpen door vorige (engelse) eigenaar en gemaakt door R&J Sails uit Clevedon. De Drifter is nu vierkant getuigd met gaffel en giek. Grootzeil (2 x rif), de rolgenua zit gemonteerd aan een boegspriet. Druil is vergroot (spitfire-wing -een ontwerp van de zeilmaker- met een lange zeillat, deze kan ook gereefd gevoerd worden. Genua en druil hebben verse UV-strips gekregen van dezelfde zeilmaker (2019). Mast verlengd en heeft zalingen voor vlaggelijntjes. RVS strip onder hardhouten kiellat gemonteerd voor bescherming droogvallen.

Buiskap met kuiptent (2019) houdt de kuip schoon en er kan tevens onder overnacht worden. Custom-made interieur: Drifter- deurtje is vervangen, heeft een brugdek met de dieseltank en een (beluchte) plek voor de gasfles. 2-pits gasstel, wasbakje, kaartentafel. Spinlock helmstokverlenger en nieuwe valstoppers, roeidollen en roeiriemen.

Chemisch toiletje. Boordverlichting, Echopilot dieptemeter en snelheidsmeter, evt. vaste marifoon (Simrad) ter overname. Zware wintertent zit er ook bij. 

Onderzijde is grotendeels kaalgehaald (2022) voor nieuwe laag primer en antifouling. Geen osmose, originele gelcoat.

Goed onderhouden en geliefd scheepje, wordt verkocht ivm aanschaf van iets groters dat langer verblijf aan boord en verdere reizen mogelijk moet maken.

Vraagprijs € 12.000,-

Informatie: via Meindert Gorter 06 1848 1014 of meindertgorter@gmx.com

Boot staat in loods in Kollum, bij Waddeninzicht, bezichtiging uitsluitend op afspraak.

08/22Drascombe Drifter 22 ‘Dulcibella’ , WINTERPRIJS €.29.500,-

Vier jaar geleden overgenomen van Drascombe Nederland in uitmuntende staat. Daarna door mij met plezier en veel ‘tender loving care’ gevaren en onderhouden. Nu te koop voor €29.500,-  Met  zeer volledige inventaris, veel zeemijlen ervaring en een flinke PEGA trailer is ze direct vaarklaar.

 • Romp onder de waterlijn in de epoxy (bescherming tegen osmose).
 • Rondhouten behandeld met Variopox en vijf lagen DD lak. 
 • Nieuwe druil van Molenaar.
 • Extra kotterfok voor zwaar weer, als nieuw.
 • Anker type Bruce 5 kg met 8m ketting en 20m lijn.
 • Reserveanker type Bruce 5 kg met 30m loodlijn.
 • Zware accu die opgeladen wordt door de BBM. Nieuwe acculader.
 • BBM 10 pk Yamaha in bun, iedere winter geserviced door Yamaha-dealer, start altijd met één druk op de knop (of als je wilt door aan het startkoord te trekken).
 • Geonav kaartplotter
 • Ray 260 vaste marifoon met DSC (wel Marcom B nodig!)
 • Stuurautomaat en Friend
 • Waterstag 2018, Voorstag 2018, Want 2021.


Zeer gerieflijke geïsoleerde cabin met matrassen die niet voor die van thuis onderdoen,  kaart/leeslampjes rood/wit, ruime stouwmogelijkheden, praktische sfeervolle maar niet truttige inrichting.

Enz. enz. …
Vraagprijs €.29.500,-

Elbert de Beus
elbert.de.beus@gmail.com
06 511 29 298

8/22