NKDE
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zomerbijeenkomst 2020

4 september 17:00 - 6 september 17:00

We zijn wederom te gast in de beschutting van Watersportvereniging De Zeevang, al jaren thuishaven van meerdere Drascombes en aanverwanten. Vandaar dat juist ook alle kleinere open schepen worden uitgenodigd.

Gratis helling en parkeren voor rollend materieel recht tegenover de haven aan de noordwest zijde van Het Oorgat.

Welkom vanaf vrijdag 4 september (of eerder natuurlijk). Zaterdag staat een tocht naar de stranden rond de markante vuurtoren Het Paard van Marken op het programma. Toren bewoners Thijs en Liliane Spijker zijn daar onze gastheer/vrouw en stellen Het Paard voor ons open. Vanwege de beperkte ruimte rond het vuur kunnen kleine groepjes af- en aan de wenteltrap beklimmen. Hier zal Thijs uitleg geven over de historie van Het Paard, haar bewoners, overleven zonder stroom, gas en water en energievoorziening toen en nu. Bij het verlaten van de toren zal de mogelijkheid zijn om een vrijwillige donatie voor de Stichting Vaarwens achter te laten.

Terug in Edam loopt voor degenen die zich daarvoor aanmelden de borrel naadloos over in een uitgebreid Libanees buffet, oftewel op de kade of in het clubhuis van de Zeevang. Het buffet van Mina is de Geheimtip van Edam en omstreken, mis het niet!

Zondagochtend organiseren we voor de liefhebbers een ondiepe grachtentocht door het historische Edam. Koffie en appelgebak op het terras van het Damhotel aan de Keizersgracht, aanleggen voor de deur.

De Zomerbijeenkomst is ook bij uitstek geschikt om eens een ongedwongen kijkje te nemen aan boord van de Drascombe van uw keuze. Er zijn altijd mogelijkheden om op te stappen en de praktijk van het Drascombevaren te bespreken met de schippers.

 

Voor het aanmelden hou de site in de gaten!

 

Charles de Kock & Michel Maartens

Coasters JOOP & JUNO

Gegevens

Begin:
4 september 17:00
Einde:
6 september 17:00

Locatie

Watersportvereniging de Zeevang
Zeedijk 4
Edam,1135 RC
+ Google Maps

Organisator

Michel Maartens