Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zomerbijeenkomst 2020 – Het Paard van Marken

4 september 17:00 - 6 september 17:00

We zijn wederom te gast in de beschutting van Watersportvereniging De Zeevang, al jaren thuishaven van meerdere Drascombes en aanverwanten. Vandaar dat juist ook alle kleinere open schepen zijn uitgenodigd. Gratis helling en parkeren voor rollend materieel recht tegenover de haven aan de noordwest zijde van Het Oorgat.

Welkom vanaf vrijdag 4 september (of eerder natuurlijk). Zaterdag varen we een tocht naar de stranden rond de markante vuurtoren Het Paard van Marken. Palaver te 1000, afvaart voor de kleine 5 nm in ZO richting over het Markermeer te 1030.

Toren bewoners Thijs en Liliane Spijker zijn daar onze gastheer/vrouw en stellen Het Paard voor ons open. Vanwege de beperkte ruimte rond het vuur kunnen kleine groepjes af- en aan de wenteltrap beklimmen. Hier zal Thijs uitleg geven over de historie van Het Paard, haar bewoners, overleven zonder stroom, gas en water en energievoorziening toen en nu. Bij het verlaten van de toren zal de mogelijkheid zijn om een vrijwillige donatie voor Zeekadetkorps IJmond achter te laten. Thijs en Liliane sponsoren de maritieme doelen van het Zeekadetkorps zoals zeilen, wrikken, roeien en teambuilding voor meisjes en jongens vanaf negen jaar.

Tegen 1700 terug in Edam loopt voor degenen die zich daarvoor aanmelden de borrel naadloos over in een uitgebreid Libanees buffet, oftewel op de kade of in het clubhuis van De Zeevang. Het buffet van Mina is de Geheimtip van Waterland en omstreken, mis het niet!

Aanloop Dam hotel

Zondagochtend organiseren we voor de liefhebbers een ondiepe grachtentocht door het historische Edam. Koffie en appelgebak op het terras van het Damhotel aan de Keizersgracht, aanleggen voor de deur. Afvaart en naar binnen schutten te 0930, retour helling rond het middaguur.

De Zomerbijeenkomst is ook bij uitstek geschikt om eens een ongedwongen kijkje te nemen aan boord van de Drascombe van uw keuze. Er zijn altijd mogelijkheden om op te stappen en de dagelijkse praktijk van het Drascombevaren te bespreken met de ervaren schippers.

Kosten voor het buffet zijn 15,- euro per persoon, liggelden op vrijdag, zaterdag en zondag zijn voor Drascombes 0,- euro, hellingen en parkeren in Edam is gratis!

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk, het maximaal aantal personen dat we veilig kunnen ontvangen is bereikt.

Wilt u genieten van Mina’s Libanese buffet dan tevens aangeven of u speciale eetwensen (vlees, vis, vega, gluten e.d.) heeft. Daar wordt natuurlijk rekening mee gehouden. In dit geval is uw aanmelding definitief na ontvangst – uiterlijk zondag 30 augustus – van de 15,- euro per persoon op bankrekening NL83 TRIO 0379 5416 96 ten name van Stichting Nederlandse Kring van Drascombe Eigenaren.

Komt Allen!

Charles de Kock & Michel Maartens

Coasters JOOP & JUNO

Gegevens

Begin:
4 september 17:00
Einde:
6 september 17:00

Locatie

Watersportvereniging de Zeevang
Zeedijk 4
Edam,1135 RC
+ Google Maps

Organisator

Michel Maartens