Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zomerbijeenkomst 2019 Workum

13 september, 2019 - 16 september, 2019

Om nu al naar uit te kijken, de NKDE Zomerbijeenkomst 2019 wordt van 13 tot en met 15 september vanuit Workum gevaren! Landinwaarts een werkelijk prachtig stadje, verzamelen ruim een mijl ten westen aan de oevers van de voormalige Zuiderzee.

De locatie It Soal (www.itsoal.nl) lijkt voor Drascombes gemaakt, juist ook voor Scaffies, Dabbers en Luggers. Helling, kleinschalig haventje, parkeren, kamperen, natuur, strand en restaurant allemaal op loopafstand. Maar nog beter, omringd door een ruime keuze aan vaarmogelijkheden, we liggen slechts één schutting verwijderd van de Friese meren.

Zomerbijeenkomst 2018 in Terhorne

Vaarplan is natuurlijk weersafhankelijk en wordt een mix van varen in Friesland en IJsselmeer. Dat kan op één dag, maar dan dienen we zaterdag te uiterlijk 0930 los te zijn. Voor de minder matineuzen en schepen en bemanningen die van ver komen is er een kortere route. Overigens wel met aansluiting op de langrouters. Indien noodzakelijk duiken we als plan B alleen beschutter Friesland in. Plan C (zware ZW storm) is het Jopie Huismanmuseum, ook een aanrader. Voor de liefhebbers is er zondag een afsluitende route over het IJsselmeer naar het vlakbij gelegen Hindelopen, Hylpen in standaard Fries. Waarna admiraalzeilend retour Workum, langs de vuurtoren van de vader van de Strontrace, Reid de Jong. Hellingen, parkeren, uw ligplaats en het opzetten van tentjes regelt u zelf via de Camping It Soal die natuurlijk van onze komst op de hoogte is. Optioneel, maar altijd een hit, het avondmaal op zaterdagavond in het aan de haven gelegen Strandpaviljoen IJsselmeerzicht  

 Te betalen:
Overnachting p.p.p.n incl. ligplaats/tentje/toeristenbelasting€9,25 aan Camping ’t Soal, ter plekke

Eten zaterdagavond Strandpaviljoen, excl. drank

Drank ter plekke afrekenen bij het Strandpaviljoen

Stichting NKDE, voor 6 september, €20,00
  
huur huisjewww.itsoal.nl

  Trailerhelling en parkeren zijn gratis. Vrijdag kan er natuurlijk ook gegeten worden in het strandpaviljoen, wel graag reserveren (515 54 24 00). Als u vóór 6 september uw maaltijdwensen (zoals vegetarisch, vis of vlees) wilt doorgeven aan het Dirk Branbergen (dirkbranbergen@gmail.com.) is uw aanmelding na ontvangst van uw ingevuld en ondertekend deelnemers formulier en ontvangst van uw eventuele betaling aan de penningmeester compleet. Speciale eet aandachtspunten voor zaterdagavond? Ook daar kan rekening mee worden gehouden indien u deze bij aanmelding doorgeeft. Na opgave van uw deelname, liefst zo spoedig mogelijk maar uiterlijk vóór vrijdag 6 september, geven wij de deelnemerslijst ook door aan de receptie van de camping waardoor de slagboom van It Soal rap voor u opent.

De organisatoren willen e.e.a. zo soepel mogelijk laten verlopen. Zij verzoeken u dan ook vriendelijk om bij het vak voor de opmerkingen de volgende vragen beantwoorden?

  1. Indien van toepassing, wat is het kenteken van het trekkende voertuig?

  2. Eet u mee?

  3. Wat wilt u eten? Vlees/vis/ Vega?

Dirk Branbergen  – Coaster Strûner Hein Kappelhoff   – Cruiser Longboat Pride of Arran Michel Maartens   – evenementen@nkde.nl Inschrijven via onderstaand webformulier EN door downloaden, invullen en ondertekenen van het –>vrijwaringsformulier <–, mail dit naar Dirk Branbergen (dirkbranbergen@gmail.com)

Gegevens

Begin:
13 september, 2019
Einde:
16 september, 2019

Locatie

Workum
Suderséleane 29
Workum,8711 GXNederland
+ Google Maps