Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zomerbijeenkomst

1 september, 2023 16:00 - 3 september, 2023 23:59

De Zomerbijeenkomst wordt dit jaar gehouden vrijwel precies in het midden van Nederland. U hoeft dus niet af te reizen naar verre enge uithoeken zoals Friesland, de Biesbosch of Zeeland.

We willen op vrijdag 1 september verzamelen in jachthaven ’t Raboes aan de monding van de rivier de Eem.
De Eem is een rivier die wordt gevoed door het Valleikanaal en een aantal Veluwse beken. Deze komen bij Amersfoort samen. Waar de beken die stad verlaten – bij de Koppelpoort – begint de Eem. De rivier loopt vervolgens oostelijk van Soest, Baarn en Eemnes, door de Eemvallei naar het noorden. De Eem wordt weleens de langste rivier van Nederland genoemd, aangezien het de enige rivier zou zijn die zowel in Nederland ontspringt (bij Amersfoort) als uitmondt (in het Eemmeer, een duizelingwekkende 10 mijl verder).

Er is bij ´t Raboes een mooie trailerhelling en voldoende parkeerruimte. Vandaar varen we op zaterdag 2 september de Eem op naar het hartje van Amersfoort. Een mooie tocht met twee vaste bruggen (doorvaarthoogte 7 m) en een paar, goed bediende, lagere bruggen. Het slingerende traject is zeer gevarieerd en zeker de moeite waard.

Amersfoort dateert uit de Middeleeuwen en dat is goed te zien in de pittoreske oude kern.

Voor de overnachting zijn we te gast bij de scouting (Karel Doorman Groep) waar evt. ook kleine tenten opgezet kunnen worden. Vanaf deze plek loop je in een kwartiertje het centrum van Amersfoort in.

We hebben voor zaterdagavond een Italiaans buffet besteld met vlees-, vis-, en vegetarische gerechten, van harte aanbevolen!

Op zondag 3 september varen we gezellig met z’n allen over de Eem terug naar ’t Raboes.

Kinderen en andere familieleden behoren nadrukkelijk tot de doelgroep!

De overnachting op vrijdag bij ’t Raboes is gratis, de overnachting in Amersfoort wordt door de Kring betaald, de kosten voor het buffet zijn 28 euro per persoon. Mocht u alleen voor het buffet willen komen geef dat dan aan in de email!

Aanmelding is compleet na betaling van 28 euro pp aan de Penningmeester en na printen, invullen, en ondertekenen van het –>Aanmeldingsformulier <–, stuur een foto of scan naar De Admiraals <–

Maak 28 euro p.p. over aan:
Chris van den Broek
E| penningmeester@nkde.nl

Bankrekening: NL83 TRIO 0379 5416 96
Tnv Stichting Nederlandse Kring van Drascombe Eigenaren onder vermelding van Buffet Zomerbijeenkomst

Gegevens

Begin:
1 september, 2023 16:00
Einde:
3 september, 2023 23:59

Organisatoren

Wim Oostra
Harm Slomp

Locatie

raboes
Raboes 1
Eemnes, 3755 NR Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie