Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Smiscruise West

4 mei, 2016 - 9 mei, 2016

2015_sc_016_grEerstejaars cruise gericht op Drascombes die voor het eerst kennis willen maken met het zout van de westelijke Waddenzee. Doel natuurlijk droogvallen op het het onvolprezen Posthuiswad maar slechts indien wind en weer dat voor alle deelnemers makkelijk toelaten. Rear admirals worden ingezet om van eventuele achterblijvers voorliggers te maken.

We maken gebruik van de openbare helling bij den Oever. Parkeergelegenheid is er in principe voldoende. De helling bevindt zich aan de IJsselmeer kant, west van de sluis bij het gebouwtje van de reddingmaatschappij. Neem, komend vanuit Noord Holland afrit 14, ga onderaan de afrit rechtsaf. Neem komend vanaf de afsluitdijk afrit 14, en ga aan het eind van de afrit links onder de snelweg door. Verder voor beiden, (bijna) meteen links op de T splitsing. Dit eerst asfalt en later klinkerweggetje loopt dood bij de helling.

 

Houd er rekening mee dat er bij mooi weer wachttijden bij de sluis kunnen ontstaan aangezien de sluis bij Kornwerderzand gestremd is.

 

We verzamelen aan de zoute kant, in de Waddenhaven aan drijvende steigers.

 

Palaver vindt plaats op woensdagavond, plaats afhankelijk van weer, op de steiger of in het visrestaurant, ergens tussen 18:00 en 19:00 uur. Iedereen die later komt wordt uiteraard gebrieft.

 

De tochtplanning is nog volledig onbekend en afhankelijk van weer en getij. Getij is voorspelbaar, weer (nog) niet. Hoogwater den Oever donderdag ochtend 08:30 uur, grote kan dus dat we vroeg in de ochtend, maar niet al te vroeg, vertrekken. Laag water valt dus in de loop van iedere middag, en op zaterdag juist op borreltijd (16:40 uur den Oever). Het belooft een vroege maar uitgebreide bonte avond te worden! Intentie is om op zondag voor HW, dus ergens eind van de ochtend weer in den Oever terug te keren.

 

Nadere info wordt per email aan ieder die inschrijft verstrekt.

Longboat Brave, Sytse Terpstra

Aanmelden via Smiscruise West 2016

 

 

 

 

Gegevens

Begin:
4 mei, 2016
Einde:
9 mei, 2016

Organisator

Sytse Terpstra

Locatie

Den Oever – Waddenhaven
Havenkade 4
Den Oever,1779 GTNederland
+ Google Maps