Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Smiscruise West/Midden: “Easy does it”

9 mei, 2018 - 14 mei, 2018

De “Easy going” Smis Cruise wordt dit jaar gevaren op het West Wad vanuit Harlingen. Tijdens deze cruise worden grote uitdagingen vermeden, maar dit betekent niet dat er geen mijlen worden gemaakt!

Een korte windstilte laat het mooie licht op de Wadden spiegelen in het water

Het tij is zodanig dat we twee keer HW hebben bij daglicht, en rond het middaguur is er sprake van LW. Een uitgelezen kans om eens een geultje tussen drooggevallen platen te verkennen. Het tij dicteert dat de dagen vroeg zullen beginnen, en laat zullen eindigen. Maar met veel ruimte op de dag om te rusten, te socialiseren, het wad lopend te verkennen, kokkels en mosselen te zoeken, enzovoort.

Het Posthuis Wad zal als de omstandigheden het toe staan worden aangedaan, en andere plekken om droog te vallen zijn mogelijk bij de Richel, de Wierschuur, en in het vaarwater van de Zwarte Haan.

We vertrekken vanuit Harlingen, waar we woensdagavond zullen overnachten in de Noorderhaven, midden in Harlingen. We liggen dan al op zout aan drijvende steigers, net voorbij de Raadhuisbrug. Dit is afgesproken met havenmeester Richard, die ook bereid is om op Hemelvaart de bruggen vroeg te (laten) draaien, speciaal voor ons!

We moeten uiterlijk op woensdagavond 9 mei verzamelen, reeds nu staat al vast dat we aldaar op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei om 06:00 uur vertrekken.

Trailerhelling: Zorg en Vlijt aan een slootje dat uitkomt op het van Harinxmakanaal via een vaste brug, hoog 2,2 meter. Met de uitbater van deze helling is afgesproken dat er een all-in tarief van 30 Euro geldt voor het hele Hemelvaart-weekend. Dit omvat dan het in- en uittakelen bij de helling en het parkeren van rollend materieel.

Adres: Harlingerstraatweg 92, Midlum

 

Een extra punt van aandacht: de Tjerk Hiddessluizen draaien op woensdag 9 mei tot 20.00 uur maar in de praktijk kan het zo zijn dat de laatste schutting naar buiten uiterlijk 19.30 uur plaatsvindt. Zorg er voor dat je op tijd op zout ligt!

Als je je hebt ingeschreven, ontvang je via de e-mail nadere informatie.

 

Longboat Brave, Sytse Terpstra

 

Gegevens

Begin:
9 mei, 2018
Einde:
14 mei, 2018

Locatie

Zorg en Vlijt
Harlingerstraatweg 92
Midlum,Nederland
+ Google Maps

Organisator

Sytse Terpstra