Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Smiscruise – Easy Going

12 mei, 2021 18:00 - 16 mei, 2021 18:00

 

De traditionele Smiscruise Om de West vaart dit jaar weer vanuit Harlingen. Al sinds midden tachtiger jaren bedoeld voor schippers en bemanningen die weten hoe ze hun Dras varen maar wellicht nog wat terughoudend zijn als het om het passeren van de eerste zeesluis gaat.

Hier wordt niet geleerd hoe je een rif zet, een brug passeert of hoe je ten anker komt, maar wel hoe je met je Dras één wordt met de getijden en de natuur van de Waddenzee. Want daarvoor zijn onze schepen bij uitstek geschikt.

Waar we het wel over hebben zijn tocht planning met je Dras op het wad, gebruik maken van eb- en vloed stromen, droogvallen maar ook op tijd weer los komen, sturen op de riem, waar overnacht je rustig, waar vind je kokkels, oesters, makrelen en dergelijke.

 

Omdat het voor iedereen leuk moet zijn worden geen extreme activiteiten aangemoedigd maar wordt behoudend gevaren. Zo’n eerste keer op zout kan soms al enerverend genoeg zijn voor schipper en bemanning.

Een aanrader – maar geen must – blijkt om het programma van de Droge Smiscruise op zaterdag 1 mei in Geldermalsen mee te maken. Daar kan je aan de toog van Sytse’s Scheepsbar alle vragen stellen aan ervaren en minder ervaren schippers. Ook het Handboek Varen op de Waddenzee van Scheepswijs’ Marianne van der Linden bewijst een goede stimulans om alvast wat voorbereid ter wadvaart te komen.

Deze toch vertrekt uit Harlingen of Den Oever

 
Voor deze tocht is de maximale groepsgrootte bereikt, inschrijven is helaas niet meer mogelijk
 

Gegevens

Begin:
12 mei, 2021 18:00
Einde:
16 mei, 2021 18:00

Locatie

Harlingen
Noorderhaven
Harlingen, Nederland
+ Google Maps