Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dorus Rijkers tocht/Pride of the Fleet tocht 2019

21 september, 2019 - 22 september, 2019

In herinnering aan de heldendaden van redder Dorus Rijkers, zal op 21 september 2019 wederom de “Dorus Rijkers tocht/Pride of the Fleet tocht” plaatsvinden. Deze zeiltocht wordt in samenwerking met De Nederlandse Kring van Drascombe Eigenaren (NKDE) georganiseerd door de Koninklijke Marine Jachtclub. Het vaarwater van deze zeilprestatietocht is het vaarwater waarop de oude Rijkers menig redding heeft uitgevoerd, nl langs de kust van de Kop van Noord Holland.

De zeiltocht zal starten op het Marsdiep tussen de Helderse zeedijk en de T3-ton en daar ook weer finishen.  We varen in twee klassementen.

 

Scherpe jachten

Om het sportieve element van de tocht te accentueren zullen de zeilprestaties voor de scherpe jachten worden gemeten op basis van SW getallen. Door de SW-tijdcorrecties van de schepen al bij de start te verrekenen, waardoor elke deelnemer een eigen starttijd toegekend krijgt, hebben alle deelnemers de kans om als eerste te finishen. Het schip met “line honours” is tevens winnaar van de prestatietocht, en voor haar schipper is een passende prijs beschikbaar. De Dorus Rijkers Wissel bokaal wordt zoals gebruikelijk toegekend aan een schipper door de schippers op basis van sportieve prestaties.

 

Drascombes

Op speciaal verzoek hebben we dit jaar voor het eerst een Drascombe-klassement toegevoegd aan de dorus rijkerstocht. De Drascombes zullen een eigen baan varen waarbij, net als bij de scherpe jachten, de prestatie voorop staat. Voor de Drascombe zeilers is ook er een speciale bokaal: de “Pride of the Fleet bokaal”. Voor het weekend geldt dat er voor de deelnemers een gratis ligplaats beschikbaar is. Voor bijzonderheden over het gebruik van een helling in Den Helder kunt u contact opnemen met het bestuur van de NKDE.

Pride of the Fleet op de Texelstroom

Het inschrijfgeld voor de tocht bedraagt  €15,- per schip, wat na aftrek van kosten, ten goede zal komen aan de KNRM.  Het inschrijfgeld dient u contant te voldoen bij het palaver.

Wij hopen ook dit jaar weer veel wadzeilers te mogen begroeten op 21 september 2019 in de jachthaven van onze KMJC. Het Palaver staat gepland om 0900 uur in de KMJC jachthaven bij het botenhuis. Daar zal ook de baan bekend worden gemaakt.

Na afloop van de tocht is er de mogelijkheid om een nasi buffet (de befaamde marine ”blauwe hap”) te genieten in het restaurant van de KMJC. U kunt u hiervoor opgeven middels het inschrijfformulier. De kosten bedragen 15 euro pp. exclusief drankjes.

Stuur het ingevulde in schrijfformulier naar dorusrijkerstocht@kmjc.eu.

Het organiserend comité,

Frans Jansen en Erik Enzerink

===>AANMELDINGSFORMULIER<===

Voor meer info: dorusrijkerstocht@kmjc.eu

Er zijn 2 hellingen in de buurt van Den Helder, Het Kuitje en de Westoever in Den Helder, de laatste wordt door de lokale Drascombe vaarders aangeraden, voor details zie Trailerhelling Den Helder (met dank aan Roel Schmidt).

Gegevens

Begin:
21 september, 2019
Einde:
22 september, 2019

Locatie

KMJC
Bevesierweg
Den Helder,
+ Google Maps