Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kobbeduinen tocht

6 oktober, 2018 09:00 - 8 oktober, 2018 18:00

Het reisdoel van deze tocht is een zacht walletje ongeveer 200 meter ten noorden van het baken van de Kobbeduinen aan een slenk op Schiermonnikoog. Deze slenk is alleen te verkennen bij erg hoog water. Rond 7 oktober is het springvloed, en staat er normaalgesproken genoeg water voor boten met maximaal 40 cm diepgang. Dat is dan ook de limiet! Het doorgaan van deze tocht is onder voorbehoud, bij te veel of te langdurige wind uit de oosthoek zal er te veel afwaaing zijn waardoor de toegang tot de slenk onmogelijk word. Ook bij hardere wind en een lagerwalsituatie zal de tocht niet door gaan. Er is een maximum van 10 boten, wie het eerst komt het eerst maalt.

Een prachtige sfeerimpressie in aquarel van Meke Bootsma!

 

We verzamelen zaterdagmiddag in de buitenhaven van Lauwersoog, palaver in het visrestaurant. Vertrek ergens vroeg in de avond, voor anker onder de kust van Schier. Zondag gaan we rond 8:00 uur ankerop, en gaan we zonder motorgebruik de slenk in. HW L’oog 9:24 uur, 2,99 M LAT. We meren gewoon af langs de wal, alsof we in een slootje in Friesland liggen. De rest van de dag kan er niet gevaren worden, en is er uitgebreid tijd om te wandelen en te socialiseren. Het kost ongeveer een uur om naar het dorp te lopen. Maandag vertrekken we rond 9 uur, en is iedereen vrij zijn/haar eigen weg te gaan.

Er worden erg weinig mijlen gevaren, het gaat bij deze tocht vooral om de unieke beleving zo ver mogelijk door te dringen in het land en toch op zout water te liggen. Er is geen speciale voorbereiding of ervaring nodig, schip en bemanning dienen wel in de gebruikelijke zeewaardige conditie te zijn.

 

Opgeven:

Gegevens

Begin:
6 oktober, 2018 09:00
Einde:
8 oktober, 2018 18:00

Locatie

Jachthaven Noordergat
Noordergat 1
Lauwersoog,9976 VR Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0519 - 34 90 40
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Sytse Terpstra