Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NSCG 2017

7 augustus, 2017 - 13 augustus, 2017

Het illustere Nederlands Scaffie Genootschap, een onderafdeling van de NKDE, verzamelt zich (ijs- en weder dienende) begin augustus  rond de trailerhelling van Jachthaven Noordergat te Lauwersoog. Aankomst aldaar maandag 7 maar waarschijnlijk dinsdag 8 augustus. Doel is weer eens een oversteek naar één of twee van de eilanden tegenover het Groninger- en Friese Wad. Droogvallen, zeehond spotten, kokkel- en mossel bereiden, lichtluwe sterren nachten onder blote hemel staren, u kent het. Het Lauwersmeer ligt (zeker roeiend tot vierenhalve meter) ook vol onontgonnen geulen, afhankelijk van de wind lijken veel mogelijkheden voorhanden.

Elke Drascombe is welkom maar de route wordt afgestemd op de mogelijkheden van Scaffie, Dabber, Lugger, het kleinere spul, overnachten aan boord. Als u dat te sportief is, tent mee om op een droge zandplaat of aan de wal op te zetten. Trek dan wel uw eigen plan, Hotel Van der Werff schijnt nog een enkele kamer beschikbaar te hebben.

Zeilen, roeien, Hooijkazen en gebruik maken van de mogelijkheden die het gebied biedt garandeert een onvergetelijke wadden ervaring. Maar pas op, dit blijkt geen all inclusive maar een blokje om voor schippers die er van genieten de mogelijkheden van hun bootje optimaal te benutten en daarbij hun eigen broek op houden.

Meldt u aan (nscg2017@drascombe.nl) of niet, onder het motto ‘Drascombes, voor sportieve natuurliefhebbers’ zijn allen welkom. Elke schipper vaart zoals gebruikelijk geheel voor eigen rekening en risico. Vaag doel is om de zondag daarop zo na HW het Noordergat weer aan te lopen.

Michel Maartens
Scaffie Lucie

Gegevens

Begin:
7 augustus, 2017
Einde:
13 augustus, 2017

Locatie

Jachthaven Noordergat
Noordergat 1
Lauwersoog,9976 VR Nederland
Telefoon:
0519 - 34 90 40
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Michel Maartens