Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Langste Dagtocht

16 juni, 2023 - 24 juni, 2023

Het zal duidelijk zijn, deze cruise vindt plaats rond de langste dag van het jaar. Dat klinkt tegen de kortste nog zo ver weg, maar er naar uitkijken helpt in deze donkere dagen. Temperaturen rond de twintig graden, ruime kans op prettige winden en schier eindeloos licht, wat wil een waddenzeiler nog meer? Hoe of wat is bij het ter perse gaan van deze Berichten aan Drascombevarenden nog onduidelijk, want afhankelijk van wind en getij. Nieuwe maan valt op de 18e juni.

Het doel is in ieder geval op of rond de 21e juni ten anker te komen onder de Dodemansbol op het Posthuiswad. Of de tocht zal vertrekken vanuit Lauwersoog, Harlingen, Den Oever, Edam of Huizen is nu dus nog niet te zeggen, maar zal tegen die tijd gecommuniceerd worden met geïnteresseerde schippers.

Afgelopen jaren was het goed gebruik enkele schepen na de Smiscruise achter te laten in een haven. Pinksteren werd dan uitgebuit door van donderdag tot en met maandag lokaal te exploireren. Zo’n week vóór de 21e juni werd daarna met ruim de tijd de tocht naar de Dodemansbol aanvaard.

Geen garanties, maar de Langste Dagtocht 2022 werd bijvoorbeeld onder optimale omstandigheden vanuit Lauwersoog gevaren. Optimale omstandigheden als in in één dag drie (3!) wantijen tegen overheersende wind en stroom navigeren. En dat alles sec onder zeil in korte broek en T-shirt – aantrekkelijk.

Liefhebbers van Oerol (9 – 18 juni) kunnen Terschelling aanlopen en dit wellicht combineren met de Langste Dagtocht. Dat zal voor deze schippers echter geen doel zijn. In het verleden bleek hier aan boord de waddenrust ruim verkozen te worden boven de Oerol activiteiten in West en op Het Groene Strand.

Aanmelding is compleet alleen na printen, invullen, en ondertekenen van het –>Aanmeldingsformulier <–, stuur een foto of scan naar –> De Admiraal <–

Charles de Kock – Coaster JOOP
Michel Maartens – Coaster JUNO

Gegevens

Begin:
16 juni, 2023
Einde:
24 juni, 2023