Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Langste Dagtocht

16 juni 08:00 - 25 juni 17:00

Dit NKDE evenement wat jaarlijks het begin van de zomer inluidt werd de afgelopen maanden al spaarzaam aangekondigd in de ElectroBaD. Maar aarzel niet, alle Drascombevarenden zijn welkom om in goed gezelschap de koers op het Vuurduin aan te leggen om daarna, diepte houdend, de draai naar bakboord in te zetten. Wanneer rond hoog water het Bomenland aan stuurboord opdoemt kan de spijker vrijwel tegen de duinen in de grond.


Het doel is in ieder geval op of rond de 21e juni ten anker te komen daar op het Posthuiswad onder de Vlielander Dodemansbol.

De Langste Dagtocht vertrekt op zondag 16 juni vanuit Edam en Huizen. Echter, ook een Brits contingent van vijf schepen dreigt dit jaar aan te sluiten voor een bezoek aan de graal van het Nederlandse Drascombe Waddenvaren.

De Britse vloot gaat 12 juni te water in Woudsend en heeft aangegeven rond de 16e in de buurt van Muiden en Edam te willen varen. Halverwege of op de Dodemansbol aansluiten kan natuurlijk ook.

Liefhebbers van Oerol (7 – 16 juni) kunnen Terschelling aanlopen en dit wellicht combineren met de Langste Dagtocht. Dat zal voor deze schippers echter geen doel zijn.

De Langste Dagtocht is geen prestatie tocht nog een wedstrijd lang doorvaren of tegen de wind in hakken; het exploreren van de waddenrust in de nu super stille gebieden heeft onze voorkeur. Nachtvaren kan sowieso niet omdat het op deze breedtegraad dan amper donkert, vroege starts en wat later doorvaren kunnen – gedicteerd door het tij – echter niet uitgesloten worden.

Volle maan valt op 22 juni dus we varen zeker tot en met de 24e met rijzend water.

Aanmelding is compleet alleen na printen, invullen, en ondertekenen van het –>Aanmeldingsformulier <–, stuur een foto of scan naar –> De Admiraal <–

Charles de Kock – Coaster JOOP
Michel Maartens – Coaster JUNO

Gegevens

Begin:
16 juni 08:00
Einde:
25 juni 17:00

Organisator

Michel Maartens