Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Je Eerste Smiscruise

12 mei - 17 mei

De aankondiging voor twee Smiscruises heeft reeds plaats gevonden. Echter, komende Hemelvaart zullen, afhankelijk van de belangstelling, drie flottieljes het wad bevaren! Naast de bekende Smiscruise Om de Oost, die vertrekt uit Lauwersoog (dit jaar voor gevorderden), en de Smiscruise Om de West, die vertrekt uit Harlingen, word er ook een cruise georganiseerd voor zeilers die voor het eerst het wad op gaan en/of er behoefte aan hebben om met wat intensievere begeleiding de grondbeginselen te leren.

Er zal tijd genomen worden om te oefenen en te ervaren hoe een Dras zich gedraagt onder verschillende omstandigheden, zoals sturen op de riem, inclusief het omhoog halen van het roer, beperkte zeilvoering om rust te bewaren, ankeren onder zeil, enzovoort. Ook zal er op regelmatige momenten gelegenheid zijn elkaar te ontmoeten. Op die momenten zal naast socialiseren ook uitleg worden gegeven over alles wat de admiraal op dat moment te binnen schiet over nautische en minder nautische zaken, maar in principe Wad gerelateerd.

Er zal beschut water worden opgezocht en daarom start deze cruise ook uit Lauwersoog. Het Wad is daar relatief klein, en met wat hardere wind zal de admiraal besluiten om op het Lauwersmeer te blijven. Vanzelfsprekend blijft ook bij deze tocht iedere schipper zelf verantwoordelijk voor veiligheid van schip en bemanning.

Voor deze tocht zijn nog twee plekken beschikbaar.

Aanmelding is compleet alleen na printen, invullen, en ondertekenen van het –>Aanmeldingsformulier <–, stuur een foto of scan naar + Google Calendar+ Exporteren naar iCal

Gegevens

Begin:
12 mei
Einde:
17 mei

Organisator

Sytse Terpstra

Locatie

Jachthaven Noordergat
Noordergat 1
Lauwersoog,9976 VR Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0519 - 34 90 40
Bekijk de site van Locatie