Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dorus Rijkers tocht – Pride of the Fleetbokaal 2021

18 september, 2021 09:00 - 18:00

Ter herinnering aan de heldendaden van redder Dorus Rijkers zal op 18 september 2021 voor de 19e keer de Dorus Rijkers Tocht plaatsvinden. Deze zeiltocht wordt in samenwerking met De Nederlandse Kring van Drascombe Eigenaren georganiseerd door de Koninklijke Marine Jachtclub. Het vaarwater van deze zeilprestatietocht zijn de zeeën waarop de oude Rijkers menig redding uitvoerde, de getijde wateren rond de kop van Noord-Holland.

De zeiltocht start op het Marsdiep tussen de Helderse Zeedijk en de T3 ton en zal daar ook weer finishen. We varen in twee klassementen.

Scherpe jachten
Om het sportieve element van de tocht te accentueren worden de zeilprestaties voor de scherpe jachten gemeten op basis van SW getallen. Door de SW-tijdcorrecties van de schepen al bij de start te verrekenen, waardoor elke deelnemer een eigen starttijd krijgt toegekend, hebben alle deelnemers de kans om als eerste te finishen. Het schip met de line honours is tevens winnaar van de prestatietocht. Voor haar schipper is een passende prijs beschikbaar. De Dorus Rijkers Wissel Bokaal wordt zoals gebruikelijk door de deelnemende schippers toegekend op basis van sportieve prestaties.

Drascombe
Ook dit jaar hebben we weer een Drascombe klassement toegevoegd aan de Dorus Rijkers Tocht. De Drascombes varen een eigen baan waarbij, net als bij de scherpe jachten, de prestatie voorop staat. Voor Drascombe zeilers is er de speciale beker: de Pride of the Fleet Bokaal. Deze begeerlijke trofee wordt door de deelnemende Drascombevarenden toegekend aan de schipper die zich daar het meest voor kwalificeert.

Voor het weekend geldt dat er voor alle deelnemers een gratis ligplaats beschikbaar is. Advies voor het gebruik van een zoete helling in Den Helder: Fort Westoever, Westoever 1, langs de N250, iets ten zuiden van de Burgemeester Visserbrug.

Het inschrijfgeld voor de tocht bedraagt 15,- euro per schip. Deze gelden komen na aftrek van kosten geheel ten goede aan de KNRM. Het inschrijfgeld dient u contant te voldoen bij het palaver. Het palaver staat gepland te 0900 uur in de KMJC jachthaven bij het drijvende botenhuis. Pas daar zal de baan bekend worden gemaakt.

Wij hopen ook dit jaar weer veel wadzeilers te mogen begroeten op 18 september 2021 in de jachthaven van onze KMJC.

Voor Drascombes:
– Stuur het ingevulde in schrijfformulier naar dorusrijkerstocht@kmjc.eu.
– Aanmelding is compleet alleen na printen, invullen, en ondertekenen van het –>Aanmeldingsformulier <–, stuur een foto of scan naar –> De Admiraal <–

Het organiserend KMJC comité,
Frans Jansen en Erik Enzerink


AANMELDINGSFORMULIER

Dorus Rijkers Prestatietocht 2021

Naam zeiljacht :
Roepnaam :
Type zeiljacht (Drascombe / scherp jacht)
Bouwjaar :
SW getal (scherpe jachten)
Zeilnummer :
Rompkleur :
Naam schipper :
Adres :
Postcode :
Woonplaats :
Email :
Mobiele telefoon:

U kunt het aanmeldingsformulier opsturen naar de secretaris: dorusrijkerstocht@kmjc.eu

Gegevens

Datum:
18 september, 2021
Tijd:
09:00 - 18:00

Locatie

KMJC
Bevesierweg
Den Helder,
+ Google Maps