Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Dorus Rijkers tocht/Pride of the Fleet tocht 2020

19 september

In herinnering aan de heldendaden van redder Dorus Rijkers zal op 19 september 2020 wederom de Dorus Rijkers Tocht/Pride of the Fleet Bokaal plaatsvinden. De zeiltocht wordt in samenwerking met De Nederlandse Kring van Drascombe Eigenaren georganiseerd door de Koninklijke Marine Jachtclub. Het vaarwater van deze zeilprestatietocht is het vaarwater waarop de oude Rijkers menig redding uitgevoerde, de kust van de Kop van Noord-Holland.

De zeiltocht start op het Marsdiep tussen de Helderse zeedijk en de T3-ton en zal daar ook weer finishen. We varen in twee klassementen.

De deelnemers van 2019 in de haven

Scherpe jachten

Om het sportieve element van de tocht te accentueren zullen de zeilprestaties voor scherpe jachten worden gemeten op basis van SW getallen. Door de SW-tijdcorrecties van de schepen al bij de start te verrekenen, waardoor elke deelnemer een eigen starttijd toegekend krijgt, hebben alle deelnemers de kans om als eerste te finishen. Het schip met line honours is tevens winnaar van de prestatietocht. Voor haar schipper is een passende prijs beschikbaar. De Dorus Rijkers Wissel Bokaal wordt zoals gebruikelijk door de deelnemende schippers toegekend aan één schipper op basis van zijn/haar sportieve prestaties.

Drascombes

Ook dit jaar hebben we weer een Drascombe-klassement toegevoegd aan de Dorus Rijkers Tocht. De Drascombes varen hun eigen baan  waarbij, net als bij de scherpe jachten, de prestatie voorop staat. Voor de Drascombe zeilers is er een speciale beker: de Pride of the Fleet Bokaal. Voor het weekend geldt dat er voor de deelnemers een gratis ligplaats bij de KMJC beschikbaar is. Voor bijzonderheden over het gebruik van een trailerhelling in Den Helder zie de bijdrage van Coaster Seanymph schipper Roel Smidt op nkde.nl.

Inschrijven

Het inschrijfgeld voor de tocht bedraagt 15,- euro per schip. De opbrengst zal – na aftrek van kosten – geheel ten goede komen aan de KNRM. Het inschrijfgeld dient u contant te voldoen bij het palaver.

Wij hopen ook dit jaar weer veel wadzeilers te mogen begroeten in de jachthaven van onze KMJC. Het palaver staat gepland te 0900 in de KMJC jachthaven bij het botenhuis. Daar zal dan ook de baan bekend worden gemaakt.

Om de rekenmeester de gelegenheid te geven een passende baan en starttijden te berekenen stuurt u het ingevulde INSCHRIJFFORMULIER  vóór 16 september aanstaande naar dorusrijkerstocht@kmjc.eu. Houdt u daar a.u.b. rekening mee!

Daarnaast stuurt U het NKDE VRIJWARINGSFORMULIER naar evenementen@nkde.nl

 

Omdat we een Corona proof evenement organiseren is er dit jaar helaas geen gezamenlijk nasi buffet. Wel is er in het restaurant beperkte ruimte voor individuele reserveringen.

 

Het organiserend comité

Frans Jansen

Erik Enzerink

(van uw Redactie: Pride of the Fleet vaart mee met Victor Vandersmissen aan het helmhout. Zij wordt na haar overhaul momenteel als snelste Nederlandse Drascombe aangemerkt!)

 

EXTRA NOOT VAN REDACTIE:

Voor de liefhebber is hier de link voor de trailerhelling:

https://www.nkde.nl/wp-content/uploads/2019/07/Dorus-Rijkers-Tocht-21-sep-2019-Trailerhelling-Den-Helder.pdf

Gegevens

Datum:
19 september

Locatie

KMJC
Bevesierweg
Den Helder,
+ Google Maps