Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Dorus Rijkers-tocht / Pride of the Fleet-bokaal 2022

17 september 08:00 - 19:00

De Dorus Rijkers-tocht wordt jaarlijks georganiseerd door de Koninklijke Marine Jacht Club (KMJC). Voor Drascombes is er een speciaal onderdeel, de Pride of the Fleet-bokaal. Het traject daarvan wordt dit jaar voor het eerst opgesteld onder de vlag van de NKDE. Uitgangspunt: een route die voor Drascombes goed haalbaar is. Dus: in beginsel zonder dat we de stroming pal tegen krijgen.

Datum: zaterdag 17 september 2022

Start en finish: KMJC-jachthaven Den Helder (voor trailersailers bereikbaar via de trailerhelling in het binnenwater bij Fort Westoever en de Koopvaardersschutsluis).

De start is naar verwachting rond de klok van 10:00 en de route tussen de 15 en 18 mijl. Vaargebied: zeegebied bij Den Helder (o.a. Marsdiep, Texelstroom, Malzwin).

Verdere uitgangspunten:

  • Hoe meer zielen, hoe meer vreugd
  • Een gezellige dag met start en eindpunt in een gezellige haven
  • Na afloop de mogelijkheid om deel te nemen aan de befaamde ‘blauwe hap’ van de Koninklijke Marine.

Het inschrijfgeld voor de tocht bedraagt €15,- per schip, wat na aftrek van kosten ten goede zal komen aan de KNRM. Het inschrijfgeld dient u contact te voldoen bij het palaver.

Voor de deelnemende Drascombes wordt voor de nacht op vrijdag naar zaterdag en de nacht van zaterdag op zondag geen liggeld gerekend.

Nadere informatie volgt z.s.m. op de website van de NKDE.

Gegevens

Datum:
17 september
Tijd:
08:00 - 19:00

Organisator

KMJC / NKDE

Locatie

KMJC
Bevesierweg
Den Helder,
+ Google Maps