Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Dulcibella Cruise III, de historische tocht van Davies en de Dulcibella

23 juni, 2016 - 23 juli, 2016

Deze zomer willen wij weer een stukje van de tocht van de Dulcibella varen, zoals deze oorspronkelijk door Davies is gevaren.

Voor de liefhebbers: Davies is vanuit Norderney op weg naar de Oostzee en vaart samen met de Medusa naar het Oosten. De Medusa loodst hem in gevaar en Dulcibella raakt bij de ondiepte aan de Hohenhörn Sand aan de grond.
Met hulp van Bartels kan hij zijn tocht voortzetten en naar de Eider doorgaan.

De tocht willen we in juni starten in Hooksiel: railerhelling is in de haven op
53.635624, 8.044338 (zoek op googlemaps). Al met al goed te doen in 8-10 dagen, natuurlijk afhankelijk van het weer. Er zijn de Jade, de Weser en de Elbe dwars in de koers, met krachtige stroom bij eb en vloed en een drukke scheepvaart. We moeten dus een beetje voorzichtig doen.

Wij rekenen op 3 to 4 korte dagtochten tot het eiland Neuwerk, met een extra stop aan de punt van het ongeluk van de Dulcibella (~ N 53° 53,40′; O 08° 23,40′) bij laag water. Dan verder op over de Elbe en via Trischen (vogeleiland, geen toegang) naar Tönning en op de Eider rond 9 nm naar Friedrichstadt. Al met al ongeveer 110 nm. Er zijn meerdere kleine haventjes op deze koers, indien het weer te slecht wordt of wij voor een pizza willen kiezen.

In Friedrichstadt de bootjes in een klein haventje aan de helling achterlaten en met trein en bus terug naar Hooksiel, om in een dag autos en trailer ophalen. Op de snelweg via Bremen en Hamburg een tocht van ongeveer 350 km, volgende dag de bootjes op de trailers zetten en naar thuis rijden. Of een aansluitende tocht naar de noordfriese waddenzee…

Christel en Carol Fuchs
Coaster Mellon

Aanmelden via Dulcibella Cruise III 2016

Gegevens

Begin:
23 juni, 2016
Einde:
23 juli, 2016

Organisator

Carol Fuchs
E-mail:
coaster.mellon@online.de

Locatie

Marina Hooksiel
An der Jaderennbahn 1
Hooksiel,26434Duitsland
+ Google Maps