Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Cranberry Cruise

8 september 08:00 - 22 september 17:00

Al weer een aantal jaren wordt vanuit Edam, Harlingen en Huizen de Cranberry Cruise gevaren. Dit jaarlijks evenement wordt gedicteerd door Staatsbosbeheer afdeling Vlieland. Ooit werd de Cranberry Cruise geïnitieerd door Coaster Skua schipper, houder van de 2022 Drascombe Nederland Smis Ervaring, Frans Zeegers.

Verscholen tussen de duinen en de welriekende dennen van het Bomenland – West Vlieland, ligt een prachtige, vaak zompige vallei: de cranberry put. Meestal omgeven door hel en verdoemenis bordjes met ‘verboden toegang artikel et cetera’. Maar één maal per jaar, medio september, vervangt SBB deze aankondigingen door nog net niet ‘Welkom, komt allen plukken, NU!’

En wat is er leuker dan (legaal) oogsten van het wad en de opbrengst op eigen kiel naar de wal-kombuis transporteren. Wel bekend is het smaken van Vlielander cranberries in een yoghurt ontbijt, toetje of met een croissant – thuis elke keer weer even terug naar die zilte cranberry put.

Om niet achter het net te vissen is het zaak de openings datum van de vrije handpluk strak in de gaten te houden. Vaak is dat midden september, maar hier nooit garanties vanwege wilde natuur.

De 2023 oogst (heet, zonnig) was overvloedig. De bessen waren vooral mooi rood en rijp, vielen bijna van de struiken, smaken super en de handpluk was weer ultra zen.

Een combinatie met deelname aan de Dorus Rijkers Prestatietocht om de Pride of the Fleet Bokaal vanuit Den Helder is natuurlijk aantrekkelijk. Soms echter dicteren wind en getij helaas de keuze tot slechts één van beide NKDE evenementen.

08 – 14 september: Cranberry Feeder Cruise
13 – 14 september: Dorus Rijkers Prestatietocht/Pride of the Fleet Bokaal
15 – 22 september: Cranberry Cruise

Indien u dit ook een aantrekkelijke pluk lijkt, meldt u dan aan zodat we u op de hoogte kunnen houden van definitieve data en gesuggereerde lanceer locaties.

Aanmelding is compleet alleen na printen, invullen, en ondertekenen van het –>Aanmeldingsformulier <–, stuur een foto of scan naar –> De Admiraal <–

Michel Maartens
Coaster Juno

Gegevens

Begin:
8 september 08:00
Einde:
22 september 17:00