NKDE
Laden Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

maart 2019

Voorjaarsbijeenkomst 2019

23 maart 12:00 - 17:00
De Krachtcentrale, Havenstraat 76
Huizen, 1271 AD Nederland

Menig NKDE’er luidt straks het nieuwe vaarseizoen in door de Voorjaarsbijeenkomst bij te wonen. Dit evenement biedt niet alleen gelegenheid om elkaar weer eens te zien na de winter, ook staat er altijd een interessante lezing of een bezichtiging op het programma en als afsluiting een eenvoudige edoch voedzame maaltijd. De belangstelling is altijd groot; vorig jaar waren er meer dan zeventig Kringleden en geïnteresseerden present.

Meer weten »

mei 2019

Smis Feeder ‘Om de Oost’

25 mei - 29 mei
Jachthaven Noordergat, Noordergat 1
Lauwersoog, 9976 VR Nederland

nadere info volgt

Meer weten »

Smiscruise ‘Om de Oost’

29 mei - 2 juni
Jachthaven Noordergat, Noordergat 1
Lauwersoog, 9976 VR Nederland
+ Google Maps

Deze tocht is voornamelijk bedoeld voor schippers die nog geen of weinig vaaruren op zout hebben, maar voor wie het wad per Drascombe toch onweerstaanbaar trekt. Voorafgaand aan Om de Oost wordt een Feedercruise gevaren, deze vertrekt ook vanuit jachthaven Noordergat te Lauwersoog.

Meer weten »

Smiscruise ‘Om de West’

29 mei - 2 juni
harlingen, Noorderhaven
HArlingen, Nederland
+ Google Maps

Cptn. Chris zet vanuit Coaster Olle de koers uit voor de route 'Om de West', een tocht die de opvarenden beduidend meer uitdagende omstandigheden biedt. Hier dus geen rear-admiral faciliteiten!

Meer weten »

juli 2019

Portland Rally feeder, Solent to Portland

6 juli - 21 juli
Ashland Sailing Club, Ashlett Creek, Fawley,
Southampton, SO45 1DT Verenigd Koninkrijk
+ Google Maps

The Portland rally will likely be the biggest gathering of Drascombes for many years. To add interest, there will be a feeder cruise from the Solent (Southampton) with launching and parking available at Ashlett Sailing Club. This takes us along a spectacular stretch of coast with some attractive stopovers.

Meer weten »

Veertig-jarig jubileum Drascombe Coaster

12 juli - 15 juli
Weymouth Portland National Sailing Academy, Osprey Quay, Portland
Southampton, DT5 1SA Verenigd Koninkrijk
+ Google Maps

Terug in de tijd: in 1978 tekenden John L. Watkinson en Chris Westell voor Honnor Marine (Totnes) Ltd. de eerste schets voor de eigenzinnige Coaster als opvolger van de legendarische Cruiser Longboat. Een jaar later werd de eerste geproduceerde Drascombe Coaster uit de mal bevrijd. Om die veertig-jarige mijlpaal te vieren organiseert Sharon Geary-Harwood van Churchouse Boats Ltd. een jubileum-weekeind in Weymouth waarbij niet alleen Coaster schippers maar Drascombes uit alle windstreken gedurende drie dagen een feestelijk programma wordt aangeboden.

Meer weten »

september 2019

Zomerbijeenkomst 2019

13 september - 15 september
Workum, Suderséleane 25
Workum, 8711 GX Nederland
+ Google Maps

De jaarlijkse Zomerbijeenkomst vindt in 2019 plaats op een plek waar zowel de Friese meren, het IJsselmeer als de Wadden vrijwel onder handbereik liggen: het Friese Workum. De locatie leent zich goed om op eigen kiel naar toe te varen en het vaargebied ter plaatse biedt aansprekende mogelijkheden om de dagprogramma’s in te vullen. De definitieve datum is 13-15 september! Binnenkort meer informatie

Meer weten »

Pride of the Fleet-bokaal

21 september
KMJC, Bevesierweg
Den Helder,
+ Google Maps

De Koninklijke Marine Jacht Club houdt op 21 september vanuit haar haven in Den Helder de jaarlijkse Dorus Rijkerstocht (genoemd naar de beroemde redder). Omdat er inmiddels een ruime handvol Drascombes is 'gestationeerd' in de Helderse jachtclub, heeft de KMJC in overleg met de NKDE besloten een aparte Drascombes klasse op te nemen in het wedstrijdprogramma. Daardoor kan iedere Drascombe-schipper deelnemen aan de wedstrijd, waarbij speciaal voor de ‘Dras-klasse’ de zogeheten ‘Pride of the Fleet-bokaal’ wordt uitgereikt aan de winnaar.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen