Routedetails Dorus Rijkers Tocht / Pride of the Fleet-tocht bekend!

Op onze agenda-pagina is de informatie over de door de Koninklijke Marine Jacht Club (KMJC) georganiseerde Dorus Rijkers Tocht / Pride of the Fleet-tocht aangevuld met een link naar dit document: Uitgebreide route-informatie voor de Drascombes.

Schrik niet: het is inderdaad een zeer uitgebreide beschrijving van de te varen route, met veel plaatjes en wetenswaardigheden waar u zoal op zou moeten letten. Ook zijn er stroomkaartjes van het vaargebied in opgenomen.

Waarom nu al en zo uitgebreid? Wel, om zoveel mogelijk Drascombevarenden te motiveren om mee te doen aan deze prachtige tocht natuurlijk!
De uitgebreide route-informatie geeft immers de mogelijkheid om nu al te gaan puzzelen over de beste tactiek om de tocht te varen.

Samen met uw bemanning de route bestuderen en dan met elkaar overleggen: ‘Wat gaan we doen als de wind op die dag uit die-en-die hoek komt? En gaan we de betonning volgen of steken we dwars over de ondieptes heen?’

Ja, het plezier van het voorbereiden van een tocht is een niet te onderschatten factor van het Drascombezeilen!

Aanmeldprodecure
Op de website staat nu ook een link naar het aanmeldformulier van de KMJC. Let er op dat voor de aanmelding twee stappen nodig zijn, namelijk een aanmelding bij de KMJC (die de tocht organiseert) èn een aanmelding bij de NKDE.

Voor alle deelnemers is gedurende het betreffende weekend een gratis ligplaats in de gezellige KMJC-haven beschikbaar.

Trailerhelling
Advies voor het gebruik van een zoete helling in Den Helder: Fort Westoever, Westoever 1, langs de N250, iets ten zuiden van de Burgemeester Visserbrug.
Informatie over die trailerhelling en de vaarroute van de helling naar de KMJC staat in dit document: Trailerhelling Den Helder.

Hopelijk kunnen we er op 16 september een mooi Drascombe-feestje van maken!