Meevaren op de Longboat?

De redactie kreeg onderstaande vraag van Ruben Oedzes, contactgegevens te verkrijgen via het redactieadres.

Na de geboorte van ons zoontje (inmiddels dreumes) varen we met onze Marieholm 26 enkel nog middagtochtjes op de Friese meren. De ‘running costs’ en de tijd voor het onderhoud staan niet meer in verhouding tot het plezier en de 1,25m diepgang beperkt mij te veel in Friesland. Op zoek naar een ruime open zeilboot die ook gewoon goed op het netvlies ligt, én die ’s winters op de trailer bij huis kan staan kwam ik bij een Drascombe Longboat uit. En weet ik eigenlijk geen alternatief.
Ik heb al contact gehad met Michel Maartens over een boot die ze te koop hebben en ben vorig jaar even kort in Langweer wezen kijken bij jullie bijeenkomst. Alvorens de knoop door te hakken en onze Marieholm te koop aan te bieden, zou ik toch graag een keer willen ervaren hoe stabiel het is en bij voorkeur hoe het zeilt. Waarschijnlijk is ene half uurtje meevaren voldoende.

Dus mijn concrete vraag: is er binnen de vereniging wellicht iemand met een Longboat (evt cruiser) en ligplaats in het water, bij voorkeur in Friesland, bij wie ik een keertje voor een uurtje of wat zou kunnen opstappen? En zo ja, ben ik bij jullie (ivm privacy etc) daarvoor aan het goede adres?

Alvast bedankt!

Groeten,

Ruben Oedzes
Sneek