Een nieuw reddingvest nodig ?

Het dragen van een reddingsvest op groter water is natuurlijk een ‘no brainer’. En het aanhaken van de lifeline is ook verstandig, hoewel ik moet toegeven dat dit voor mij een uitzondering is.

Mijn huidige reddingsvest deed wat het moest doen (hoewel het nooit geactiveerd is geweest), maar ik zat al twee jaar met een zeker verlangen te kijken naar het nieuwste model zoals bijvoorbeeld Spinlock die levert (Spinlock Deckvest 6D).
Maar ja, de prijs hé! Met wat accessoires al zo richting 400 euro. Maar nog steeds stuivergeld in verhouding tot een mensenleven.

Zo zag ik een paar weken geleden in het watersport tijdschrift Das Yacht een productaankondiging van een vergelijkbaar type reddingsvest van Decathlon. En de prijs van €. 220,- sprak mij aan. Het is een Tribord LJ180N Air Offshore, gekeurd door het Franse reddingswezen.
Ik heb dat nieuwe reddingsvest gekocht en de afgelopen weken gebruikt en ik vind het een lekker ding. Het comfort is goed en het vest heeft twee mogelijkheden om dingen zoals de handmarifoon aan het vest te dragen.

Het is een Offshore model en heeft daarmee de mogelijkheid om het reddingsvest-deel af te ritsen, zodat je alleen een harnas overhoudt (handig als je als Drascombe-zeiler solo een trans-Atlantische oversteek maakt..).

Harm Slomp, coaster Tyke

Opmerking van de redactie: een artikel over dit vest is te lezen op deze website van de SNSM, de Franse tegenhanger van onze eigen KNRM.
De site van de SNSM is ‘naturellement’ Franstalig, maar met Google Translate is dat eenvoudig om te zetten naar bijvoorbeeld Engels of Nederlands.