Schrijf je in voor de Dorus Rijkerstocht!

Vandaag

18 September is het alweer zover: dan staat de Dorus Rijkers Tocht / Pride of the Fleet Bokaal 2021 op het programma.
De tocht wordt weer gevaren op de prachtige getijdewateren rond Den Helder. Dus op het Marsdiep (waar je heel misschien zomaar een bultrug spot), het Texelstroom (waar ooit eens een hele school tuimelaars is gezien) en het Malzwin (waar je niet gek moet opkijken als er een kluit lepelaars een “Fly-past” uitvoert). En natuurlijk wordt je begeleid door de zeehonden en bruinvissen die deze wateren in steeds grotere getale bezwemmen.

Wat de route zal zijn is ook mij nog totaal onbekend. Maar hopelijk maakt de wedstrijdleiding er een leuk parcours van waarbij:
– we als Drascombevarenden elkaar regelmatig tegenkomen (wel zo gezellig);- het getij en de wind zodanig met elkaar meewerkt dat we met onze giekloze gaffelaartjes ook over de grond zowaar nog vooruit kunnen komen (wel zo plezierig);- en we allemaal binnen de gestelde tijd het hele traject daadwerkelijk kunnen varen (wel zo goed voor het zelfvertrouwen).
De weergoden zijn en blijven natuurlijk oppermachtig, maar zowel in 2020 als in 2019 waren zij ons bijzonder vriendelijk gestemd. Laten we hopen dat dit een Helderse september-traditie gaat worden!
Zorg dat je het niet mist, dus blok het in je agenda en schrijf je in!
Hopelijk tot de 18e in een zonnig Den Helder,

Roel Smidt

Coaster “Seanymph”