Even voorstellen – Harm

Harm Slomp (60 jaar) en trotse eigenaar van Drascombe Coaster Tyke (bouwjaar 1981). Ik ben sinds de kindertijd met het zeilvirus besmet en heb tijdens een sabbatical van het werk in 1998 de Waddenzee ontdekt. Mijn vrouw Ann-Christell en ik zijn heilsofficieren, in de dienst van God en het Leger des Heils. Momenteel is dat als bestuursvoorzitter van alle hulpverlening van het Leger in Nederland met duizenden medewerkers en vrijwilligers. Een prachtige job die mij helaas wat veel weghoudt van de boot en het water.

De keren die ik wel heb om er met Tyke op uit te gaan, geniet ik met volle teugen.  De Smiscruise is een hoogtepunt op de jaarkalender en de laatste jaren neem ik ook een weekje vroegvakantie in juni om solo over het wad te zwerven.

Onder vol tuig…

Coaster Tyke kwam in het voorjaar van 2017 op mijn pad. We woonden toen nog in Oost-Afrika en zouden terugkeren naar Nederland. Daarvoor had ik mooie avonturen beleefd in mijn Westerly Centaur Sturdy, oa een rondreis om Groot-Brittannië en jarenlang deelname aan de Singelhanded van Reid. Terug naar Nederland was een nieuwe boot aan de orde en via internet op 7000 kilometer afstand de koop gesloten.  Tyke ligt standaard op de trailer in jachthaven Raboes (Eemnes), waar NKDE lid Kees van Lummel ook ligt met zijn Coaster Robcat II.  Onder het dekkleed ligt Tyke er altijd vaarklaar bij. Zeilvriend Gerrit helpt om Tyke up to date te houden. Zo heb ik de afgelopen jaren de zeilen vernieuwd en wat kleine dingen ‘erbij geprutst’. Navigeren vind ik een heel leuk onderdeel van het varen en mede daarom is de Waddenzee (Nederlandse en Duitse wad) misschien wel mijn favoriet.

In de vijf ervaringsjaren met NKDE en mijn Coaster heb ik al mooie dingen meegemaakt, eigenlijk teveel om op te noemen. Maar toch een kleine opsomming: een zomervakantie in de Oslofjord, ankeren bij Simonszand tijdens de Smiscruise, een omzeiling van Schiermonnikoog met dochter Helly-Ann tijdens een andere Smiscruise, met windkracht 1 fluisterend voor anker op het Posthuiswad, met ruime wind Bft 6 boven de rompsnelheid zeilen. Ach was het maar weer voorjaar……….