Zomerbijeenkomst

Bericht van de organisatie:

Zoals een goed NKDE evenement betaamt wijzigen zaken op het moment dat ze zeker lijken.

Het Dam Hotel hebben we als pleisterplaats voor zondagochtend toch nog kunnen wijzigen in het terras van De Fortune, gelegen naast het oudste en laatste werfje van Edam! Het adres van De Fortune is Spuistraat 3, ook hier en nog ruimer, aanleggen voor de deur.

Voor vragen weet u ons te vinden!

Hartelijks,

Charles de Kock
Michel Maartens

De eerste Coasters zijn al vast- (en inmiddels weer los) geknoopt in Edam, meerdere feeder cruises zijn onderweg, de vooruitzichten voor komend weekend klinken uitermate gunstig.

Als bijlagen alle informatie over de op handen zijnde Zomerbijeenkomst, nadere contact details van de schippers vindt u in het gele Register van Scheepsnamen.

Voor vragen weet u ons te vinden!

Hartelijks,

nkde.nl
Charles de Kock
Michel Maartens

Welkom op de NKDE Zomerbijeenkomst 2020

vrijdag 4 tot en met zondag 6 september

WSV De Zeevang

Zeedijk 4
1135 RC EDAM

WSV Havenmeester 0299 35 01 74 / 0657 77 97 88

NKDE Charles de Kock 0622 00 58 91
NKDE Michel Maartens 0626 02 49 09

Routebeschrijving, trailerhelling en parkeergelegenheid

De satnav is in deze niet altijd even accuraat, vandaar onderstaande routebeschrijving. Speciaal ook voor automobilisten en schippers die met hun schip op de trailer aanrijden is dit de weg die u buiten het historisch centrum van Edam om naar de helling en het parkeerterrein leidt:

Vanuit de zuid:

Neem de Provinciale Weg N247,
eerste afslag Edam passeren,
neem de volgende afslag c.q. de eerste op de rotonde richting Lokkemientjesweg,
aan het eind van de weg rechtsaf de Kooiweg op,
aan het eind van deze weg, vóór de brug, linksaf richting Oorgat, na 800 meter, buig rechtsaf de Zeevangszeedijk op.

De trailerhelling vindt u aan het begin van het parkeerterrein naast het havenkantoortje. U kan daar ook parkeren op het ernaast liggende grasveld. De haven van De Zeevang ligt tegenover de helling, te voet via de sluisdeur.

– Vanuit de noord:

Neem de Provinciale Weg N247,
bij de eerste afslag Edam neemt u de 3e afslag op de rotonde richting Lokkemientjesweg,
vervolgens zie boven.

Ligplaatsen, overnachting, faciliteiten

De Havenmeester zal u een ligplaats wijzen. Er zal om en om gestapeld worden waarbij er naar gestreefd wordt voldoende ruimte tussen de kuipen te creëren. De kans bestaat zelfs dat een aantal bootjes in de aanliggende Gemeentehaven kan afmeren.

Op het grasterrein van de WSV is er mogelijkheid tot het opzetten van tentjes, zelfs campers zijn welkom (even aanmelden bij Charles). Ook vrijdag 4 september is de bar in het clubgebouw geopend!

Degenen die vrijdag aan de wal willen eten kunnen vlakbij terecht in Strandbad Paviljoen Edam. Dit ligt op loopafstand, aan de overzijde van de jachthaven of even pendelen met de boot. Om teleurstellingen te voorkomen wordt reserveren geadviseerd, bel daarvoor 0299 37 15 23 of 0651 39 17 75.

Mina’s Libanees buffet

Omdat het clubhuis niet gigantisch is zal het aantal tafeltjes binnen beperkt zijn. Dit betekent dat er daar – inclusief bedienend personeel – maximaal zo’n 15 tot 20 opvarenden aanwezig kunnen zijn. Buiten is genoeg zitgelegenheid om allen te accomoderen, en anders hebben we ruime kuipen!

Kosten

Hellingkosten, lig-, brug- en sluisgelden en het overnachten in tentjes en/of campers bij de WSV bedragen voor Drascombevarenden vrijdag, zaterdag en zondag € 0,00. De rekening van Mina’s buffet heeft u – als u daarvan meegeniet – al voldaan. We vragen u om, als u Het Paard bestijgt, desgewenst contanten mee te nemen als donatie voor de Zeekadetten in IJmuiden. Dit doel wordt door Thijs en Liliane Spijker, vuurtorenwachters, ondersteund. (Zij stellen Het Paard en hun tijd om niet voor ons beschikbaar). Consumpties zijn voor eigen rekening, ook de koffie en het alom geroemde appelgebak zondagochtend in De Fortuna.

Programma

zaterdag
1000 palaver
1030 afvaart voor Paard van Marken 1600 vastknopen WSV
1700 borrel
1800 Mina’s Libanees buffet

zondag
0930 afvaart, schutten voor historische, ondiep water grachtentocht

1030 koffie & appelgebak, De Fortuna, Spuistraat 3
1200 retour WSV

Zin in!
Charles de Kock, Michel Maartens