Welk type boot is dit? Een Fishing Lugger uit Hastings!

Het bootje op de foto doet mij zeer sterk denken aan de Fishing Luggers van Hastings. Het bootje en het tuigage zijn niet zo bijzonder, maar het is met name het achterschip. Dat achterschip is volgens mij uniek voor de loggers uit Hastings. Deze loggers werden en worden nog steeds op het “strand” getrokken. De foto’s zijn van een loggertje bij een museum van “little Ships of Dunkirk” in Hastings.

Wim vd Broek

Hans Fischer benaderde ons met de volgende vraag, antwoorden graag naar het redactie email adres:

Beste mensen,

Onlangs heb ik een open, polyester zeilbootje op de kop getikt. De verkoper kon mij niet vertellen wat voor type schip het is.

Het ontwerp doet denken aan Drascombe. De zeilen zijn gemaakt door Arun sails, uit de omgeving van Portsmouth. Bij een verbond als het uwe zijn altijd ‘alleskenners’ te vinden. Vandaar dat ik mij tot u richt met de vraag of u mij wellicht kunt helpen te achterhalen welk type schip ik heb aangeschaft. Meegestuurde foto zou daarbij kunnen helpen. Het scheepje is 5.10 m lang en 1.70 meter breed. Met midzwaard. Weinig diepgang, goed trailerbaar, prettige zeileigenschappen voor de liefhebber en stabiel genoeg om de overige gezinsleden niet af te schrikken.

Ik hoop van harte dat u bereid bent om mij verder te helpen

Vriendelijke groeten,

Hans Fischer