NKDE EVENEMENTEN IN 2020

De Agenda voor 2020 begint al aardig vorm te krijgen, hieronder alvast een overzicht, meer informatie binnenkort op de website!

Voorjaarsbijeenkomst 21 maart

De NKDE Voorjaarsbijeenkomst in 2020 is gepland op zaterdagmiddag 21 maart. Het programma biedt zoals gebruikelijk goed gezelschap, een interessante locatie en een boeiende gast, maar zeker ook veel gelegenheid om elkaar weer eens te spreken na de winter. Nadere gegevens binnenkort op nkde.nl.

In de pauze konden de aanwezigen onder meer buiten de vorderingen aan de tentoongestelde Pride of the Fleet bekijken, waarbij Victor Vandersmissen een toelichting gaf op de restauratie van en de verbeteringen aan de Pride. 

Droge Smiscruise 9 mei

De Droge Smiscruise vindt zaterdag 9 mei plaats in ‘het café’ ten huize van voorzitter Sietse Terpstra in Geldermalsen. Deze bijeenkomst is speciaal bedoeld voor relatief onervaren deelnemers aan de komende Smiscruises vanaf 21 mei, met name die op het west wad. Aan de orde komen onder meer varen op ondiep water, ankeren, getijden en stroming. Meer info volgt in de agenda op nkde.nl.

Ankeren op het wad is een van de onderwerpen die aan de orde komt tijdens de Droge Smiscruise, die volgend jaar weer plaatsvindt

Smiscruises 20 tot en met 24 mei

De Smiscruises Om de Oost en Om de West vinden komend jaar plaats van woensdag 20 mei (de dag vóór Hemelvaart) tot en met zondag 24 mei. De westelijke tocht is deze jaargang vooral bedoeld voor schippers die dolgraag het wad op willen, maar nog niet zoveel ervaring hebben. Het vertrekpunt is Harlingen. De Smiscruise Om de Oost is bedoeld voor schippers die al wat langer zelfstandig op het wad varen. Afvaart zoals gewoonlijk vanuit Lauwersoog. Op nkde.nl volgt binnenkort meer informatie over beide cruises.

Straffe wind en speelse golven tijdens ankeren, Smiscruise Om de West 2019

NKDE Zomerbijeenkomst 5 en 6 september

De NKDE Zomerbijeenkomst 2020 vindt plaats op 5 en 6 september, waarbij deelnemers de voorafgaande avond op 4 september kunnen arriveren. De organisatie heeft weer verschillende interessante locaties op het oog, nadere gegevens binnenkort op nkde.nl

Het passeren van de markante witte vuurtoren bij Workum tijdens de succesvolle Zomerbijeenkomst 2019

KMJC Dorus Rijkers Tocht / Pride of the Fleet Bokaal

Na het succes van de Drascombe deelname aan de afgelopen eerste Dorus Rijkers Tocht om de Pride of the Fleet Bokaal is onder voorbehoud meteen de tweede editie gepland: Noteer nu vast zaterdag 19 september in uw agenda! Palaver 0900 in de Koninklijke Marine Jacht Club, Den Helder. Naar het zich laat aanzien zal Pride of the Fleet met Smis jr. aan het helmhout deze editie daadwerkelijk mee varen.

De winnaar van de Pride of the Fleet Bokaal Charles de Kock, CO Joop (midden links), 1e plaats Bernard Proot, CG WadRover (midden rechts), 2e plaats Ernst de Jonge, CO Riddle of the Sands (links) en 3e plaats Peter Kiers, CO Batyr (rechts)