Actuele informatie Den Oever

27 april 2020

Dit is de staat van de gerenoveerde helling tegenover het KNRM gebouw aan de Zuiderhaven te Den Oever. Er is een nieuwe, stevige steiger geplaatst en er lijken nieuwe steltonplaten gelegd. Voor de geïnteresseerden, met ZW spoelt er natuurlijk altijd wel weer wat zand op het asfalt, maar de diepe kuilen zijn verdwenen.

helling
Zuiderhaven april 2020

De Stevinsluis draait naar verluid ook voor pleziervaart. De sluis passeren met gestreken masten wordt door de sluismeester zeer op prijs gesteld en versnelt het schutproces aanzienlijk. Dit omdat de brug in de A7 dan niet gedraaid hoeft te worden.

Viscentre ’t Wad, het voormalige Eurofish, serveert kibbeling en verse friet op afstand, geen toilet.

De Waddenhaven is, afgezien van de de Zeeuws mosselvloot, leeg maar toegankelijk, geen sanitair. Betaling heel modern via de aanuit.net app of op gepaste afstand bij de havenmeester.

De absolute topper is echter elke zaterdagochtend tot 1200 de Zeeverse Vismarkt, waar je je bestellingen (tot donderdagavond) kan ophalen. Verser en tegen scherpere prijzen niet te vinden, direct van de vrijdag binnengelopen kotters, vijf sterren!

Als laatste, als u toch dient te foerageren in de supermarkt of op zoek naar brandstof bent… bij de DekaMarkt staat Harm Kay elke zaterdag de De Lekkerste Paling vers te roken (ook makreel en zalm, op=op).

Hoezo crisis op Wieringen?!

Coaster JUNO
Michel Maartens