De Britten komen, help!

Beste redaktie,

Hier een verzoek uit een grijs en regenachtig VK. We hebben elkaar in het verleden ontmoet tijdens de Ashlett Regatta en ook in Naarden een paar jaar geleden.

De reden voor deze email is een geplande trip naar Nederland in 2020 en we zijn op zoek naar goede raad en advies. Eerder, in 2014, voeren we met een 4 coasters door Friesland en in 2018 met een grotere vloot over het Markermeer en de Randmeren. Het is geen officiele Drascombe rally maar een tocht met grotendeels Drascombe vrienden* die eerder samen gezeild hebben op de Solent en verder.

Deze keer zou de vloot wel uit tien boten kunnen bestaan, 2x Drifter 22, 2 Drifters, 4 coasters 1 Longboat Cruiser en een verdwaalde Shrimper. We zouden graag opnieuw de meren van Friesland verkennen en daarbij graag wat plaatsen verkennen die we nog niet eerder gezien hebben. Als weer en wind ons gunstig gezind zijn zijn ook de Waddeneilanden een mogelijke bestemming.

Dit moet gebeuren in 2 à 3 weken in Juni en we ontvangen graag suggesties voor een goede uitvalsbasis. Bij voorkeur een plek met een goede helling, een hijskraan voor de Drifters, parkeer ruimte voor auto en trailers en niet te duur. We denken aan Jachthaven de Rakken in Woudsend en horen graag jullie mening hierover en eventuele alternatieven.

Stuur dit verzoek gerust door aan andere Drascombe varenden die met dit gebied bekend zijn. Als ons reisplan bekend is hopen we jullie ook te zien.

Reacties en suggesties graag per email aan de Redactie indien mogelijk in het engels….

Kind regards,

Andy Peter

*We hopen dat deze vriendschap Brexit overleeft, hou rekening met schipbreuk 😁