Zwemtrap deel I & II

Ik heb vandaag, samen met twee trouwe maatjes, de boot weer op de kant gezet. Wat een prachtige dag, nog even wat rondgevaren op het Gooimeer en daar ging ie, richting winterplek. Over drie maanden begint het feest weer. Alvast een hele waslijst gemaakt wat er voorjaar 2007 moet gebeuren.

Daarbij moest ik denken aan een prachtige dag in juni, warm en een lekkere wind. Ik ging voor anker dicht bij de Hollandse brug, bij een van die eilandjes. Mijn drie gasten lagen al overboord toen ik mij nog in zwemkleding moest hijsen.Voordat ik ook te water ging moest ik even denken aan het jaar daarvoor toen ik op de Nieuwkoopse plassen een Valk huurde. Na het het zwemmen wilde ik weer aan boord, maar dat ging niet zo gemakkelijk. M’n voeten konden geen houvast krijgen en schoten steeds onder de boot, waardoor het heel lang duurde voordat ik met behulp van een opvarende die niet te water was gegaan, weer aan boord kwam.

Op het Gooimeer dacht ik dit wel te kunnen regelen met een zwemtrapje dat bestond uit kunststoftreden die met een touw bij elkaar werd gehouden. Het trapje hoorde bij de inventaris en was nog nooit door mij gebruikt. Ik hing het overboord, maar toen ik uit het water wilde, gebeurde hetzelfde als toen met de Valk, het trapje schoot onder de boot en ik kon mij met heel veel moeite weer aan boord hijsen. Op het lijstje van volgend jaar staat o.a. een zwemtrapje, die mooi strak tegen de huid van de boot aanblijft, maar waar vind ik die?

Heeft iemand ervaring met een trapje dat qua afmetingen past bij een Drascombe en het nog goed doet ook. Ik neem aan dat hij dan gemonteerd zit op de achterplecht, maar hoeveel (kilo’s) kan die hebben? Als je wat te melden hebt, laat het dan even horen, vast bedankt en die drie maanden zijn zo voorbij, ik kom je wel weer tegen, groet,

Nico Brandjes
Coaster Evgenia Onderstaande zwemtrap wordt geleverd door Drascombe Nederland
(redactie ElectroBaD)

Zwemtrap Deel II

Dames en Heren, met name Nico Brandjes

Herkenbaar probleem en niet zonder gevaar als je alleen bent. Bij Haas in Oudega heb ik een vaste, uitklapbaar RVS trapje op maat laten maken. Zit vast aan achterplecht en hout, over de wrikdol heen.

Werkt prima, boot gaat niet schuin hangen als je de trap gebruikt.

Bart de Bruyn
Coaster Push Me Pull You