Trailerhellingen voor het Zomerweekend

Zoals al eerder vermeld, wordt het zomerweekend dit jaar gehouden in Terherne, van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september.

Verzamelhaven is Eetcafé Portunus, Syl 12-A 8493 LL Terherne, daar zal zaterdag ochtend het palaver plaatsvinden. Ook hebben zij kosteloos hun haven ter beschikking gesteld voor onze Drascombes, dus dat is een goede overnachtingsmogelijkheid.  Maar voor de mensen die vrijdag nog niet in een haven willen liggen, zijn er ook voldoende ankerplekjes of Marrekrite plekjes te vinden.

In Terherne kan gebruik worden gemaakt van 2 openbare hellingen. Eentje is een kleine helling, geschikt voor kanteltrailers en met een makkelijke verbinding naar Portunus. Parkeren van auto en trailer moet op een openbare parkeerplaats. Er wordt nog overlegd of dat in de buurt kan zijn. Het hellinkje is niet groot maar heeft als voordeel dat er niet door de sluis gevaren hoeft te worden.

Daarnaast heeft Terherne nog een grotere openbare helling, bij de Heerenzijlbrug. Daar is een parkeerplaats bij waar meestal ruimte genoeg is voor auto en trailer. De helling is wat groter, wordt ook vaker gebruikt, maar is een eindje af van Portunus. Zoals je op de foto kunt zien moet je even een stukje varen, ook over het Prinses Margrietkanaal en door de sluizen van Terherne. Hierbij dient te worden opgemerkt dat dat alleen mag op de motor!

De helling bij de Heerenzijlbrug
de kleine helling voor kaneeltrailers