Definitieve informatie voor het Zomerweekend!

Het NKDE Zomerweekend 2018 wordt dit jaar gevaren vanuit Terherne, van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september.

Alle Drascombevarenden, schippers, opstappers en geïnteresseerden, met of zonder Drascombe zijn allen welkom. Dit is hèt moment om de afgelopen zomertochten te beschouwen, het naseizoen 2018 te bespreken, op te stappen op de Drascombe van uw keuze of de ervaringen van bevaren schippers over hun schip te vernemen. Vanwege het beschutte gebied zijn hier juist ook de kleinere Skiff, Scaffie, Dabber en Lugger extra welkom!

De eerste schepen arriveren vaak al op vrijdag, zaterdag een vaartocht over de Friese meren en zondagochtend de legendarische deinswedstrijd! Zaterdag te 1700 borreltijd overgaand in een BBQ, indien u daar trek in heeft.

Verzamelhaven (met kampeermogelijkheid aan de wal!) is

Eetcafé Portunus

Syl 12-A 

8493 LL  Terherne

Aldaar zal zaterdag ochtend te 10.00 uur het palaver plaatsvinden. Portunus heeft hun haven ter beschikking gesteld voor alle aangemelde schepen. Daar is een rustige overnachtingsmogelijkheid. Schippers die ‘s nachts ankeren prefereren boven marina faciliteiten kunnen in de nabije omgeving voldoende beschutte plekjes vinden of desgewenst aanleggen aan een   Marrekrite wal.

In Terherne kan gebruik worden gemaakt van twee openbare hellingen. De eerste is een kleine helling, geschikt voor kanteltrailers met een makkelijke verbinding naar Portunus. Parkeren van auto en trailer aldaar op de openbare parkeerplaats. Het hellinkje is niet groot maar heeft als voordeel dat er niet door de sluis gevaren hoeft te worden. Daarnaast heeft Terherne nog een grotere openbare helling, bij de Heerenzijlbrug. Daar is een parkeerplaats waar meestal ruimte genoeg is voor auto en trailer. De helling is wat groter, wordt ook vaker gebruikt, maar ligt een eindje varen van Portunus. 

Zoals u op het kaartje kan zien, dient er hier een stukje over het Prinses Margrietkanaal en door de sluizen bij Terherne genavigeerd te worden. Hierbij dient te worden opgemerkt dat de sluis weliswaar open staat maar dat er alleen doorgevaren mag worden op de motor. Zeilend door de sluis wordt nog steeds niet op prijs gesteld door de waterpolitie!

pastedGraphic.png

 

 

 

de kleine helling voor kanteltrailers

Aanmelden graag vóór 27 augustus bij de kringsecretaresse Margot Schaake (secretariaat@nkde.nl) met opgave van wel of niet mee BBQ-en, vis, vleesch of vege, of alleen varen of opstappen. 

Voor de BBQ op zaterdagavond bedragen de kosten slechts 20,- euro per persoon! Deze euro’s ook vóór 27 augustus te voldoen aan de penningmeester. Uw aanmelding voor de BBQ is bevestigd als uw betaling de 27e door de pm is ontvangen!