Voorjaarsbijeenkomst, 18 maart 2017!

Museumwerf Vreeswijk in Nieuwegein. U bent van harte welkom vanaf 12.30 in het Theehuis aan het water waar u ontvangen wordt met koffie/thee en appeltaart. Het officiële programma begint stipt om 13.30.

Museumwerf Vreeswijk is een geheel gerestaureerde scheepswerf en laat de geschiedenis van de binnenscheepvaart in Nederland zien. Een korte rondleiding over de werf met gids is onderdeel van het programma.

Het programma begint met een interactieve presentatie over varen en navigeren op de Waddenzee en de kunst om het daarbij aantrekkelijk te houden voor onze opstappers. Met ruimte voor vragen en discussie. De presentatie wordt gegeven door Marianne van de Linden, schrijfster van het in 2015 uitgekomen en veel geprezen Handboek Varen op de Waddenzee en docente van vele praktijk-en theoriecursussen.

Verder deze middag: de uitslag van de foto-en verhalenwedstrijden en nieuws over de geplande evenementen en tochten.

Vanaf 18.15 bent u van harte welkom om aan te schuiven bij de gezamenlijke maaltijd. Dit jaar een Indonesisch/Molukse rijsttafel met tal van groenten, vlees, vis en bijgerechten. Kruidig maar niet heet. Afsluitend een kop koffie met een stukje spekkoek. (Als u opgeeft dat u geen vlees eet is er speciaal voor u een extra groentegerecht).

Aanmelding en kosten:

Deelname aan het middagprogramma (alle bezoekers graag aanmelden!) bedraagt € 7,50 pp (inclusief rondleiding, koffie en taart). Deelname aan het gezamenlijke diner (inclusief koffie en spekkoek) is € 19,50 pp extra (kinderen t/m 12 jaar: € 9,50 pp). Drankjes kunnen alleen contant worden betaald. Er is geen mogelijkheid te ‘pinnen’.

Wilt u het secretariaat (maschaake[at]ziggo.nl) uiterlijk 12 maart laten weten met hoeveel personen u wilt komen voor het middagprogramma en of u ook bij diner aanwezig wilt zijn. Na overmaking van het bedrag op: ABN-Amro IBAN: NL76 ABNA 0503 7264 00

t.n.v. R.C.M. Moot is uw aanmelding definitief.

 

Locatie en Parkeren:

Wierselaan 113

3433 ZS Nieuwegein.

Zie ook de routebeschrijving op de website: http://www.museumwerf.nl

plattegrond voorjaarsbijeenkomstOp het terrein van de Museumwerf zelf is er geen ruimte om de auto te parkeren (uitzondering voor mensen die slecht ter been zijn en die dat van tevoren hebben aangegeven).

Parkeren kan (beperkt) op het parkeerterrein rechts naast de toegang, in de woonwijk, in het verlengde van de Wierselaan bij het Fort (2 minuten lopen) of aan de overkant van het water (Prins Hendriklaan) met toegang tot de werf middels het handbediende voetveer;

Met gestreken masten is de werf ook op eigen kiel te bereiken. Er zijn 2 te lage bruggen. De laatste brug wordt door de werf zelf bediend maar in de stad zelf moet er ook een brug op aanvraag omhoog (informatie hierover volgt).