Smiscruise mei 2017

Nog even en het is weer zover.
De Smiscruise is een belevenis voor iedere Drascombe-vaarder.

Het Rif

De Waddenzee is een uniek vaargebied dat bij uitstek geschikt is voor de Drascombe,  maar gepast respect voor de omstandigheden en enige voorbereiding is wel gewenst. De Droge Smiscruise is een les aanvangstheorie wadvaren met je Drascombe voor alle geïnteresseerden, speciaal gericht op mogelijke (eerstejaars) Smiscuise deelnemers. Tijdens deze bijeenkomst komen veel onderwerpen aan bod zoals de techniek van het varen op ondiep water, boot handling in het algemeen, ankeren, getijden en stroming, vaarwegmarkering, plekken waar je moet zijn en plekken waar je juist weg moet blijven, algemene scheepsuitrusting, enzovoort.

En dan is het tijd voor één of meerdere mooie tochten op het Wad. Dit jaar is er keuze uit een prefeeder-, feeder-, en een Oostelijke of Westelijke Smiscruise.

De Smiscruise West is een aanrader voor degenen die al wat vaker op het wad vertoefden en niet opzien tegen de aanloop van onbetonde zeegaten, het ronden van eilanden of een verkenning van de Gronden van Eierland.

Seagull voor Schiermonnikoog

De Smiscrise Oost is bij uitstek geschikt voor Drascombe varenden die voor het eerst kennis willen maken met het zout van de Waddenzee. Het doel is natuurlijk droogvallen onder het onvolprezen Willemsduin of het Oerd, maar slechts indien wind en weer dat voor alle deelnemers makkelijk toelaten en ook leuk is. Rear admirals worden ingezet om van eventuele achterblijvers voorliggers te maken.

Kijk in de agenda voor de actuele data en vertrekplaatsen en de mogelijkheden om aan te melden.

Veel vaarplezier.