Hiswa Klassiek – NKDE standbemanning


Woensdag 8 maart
        (11.00 – 18.00u)

Coaster Golfbreker, Roel Eleveld
Coaster JUNO, Michel Maartens

 

Roel Eleveld - Coater Golfbreker
Roel Eleveld – Coaster Golfbreker

Roel schippert voor zijn dagelijks brood zo’n kleine tienduizend ton met een lengte van 126 meter over alle wereld zeeën. Wanneer daar vàn boord monstert hij zo snel mogelijk aan op zijn halve ton Coaster Golfbreker. Vaargebied met de laatste voornamelijk de wadden vanuit Lauwersoog, maar ook veel Drascombe cruising ervaring van Roskilde tot Oslo, de Lymfjord, Western Scottish Highland coasts tot de Outer Hebriden.

 

 

 

 

 

 

Michel Maartens - Coaster JUNO
Michel Maartens – Coaster JUNO

Michel kocht zijn Coaster Yraida in 1993 maar vaart sinds vorig jaar met Coaster JUNO. Trailer sailt door heel Europa met oversteken naar Elba, Corsica, Aerø en rondingen van Skye tot Mull, Rum en Isle of Wight.

 

 

 

 

 

 

Donderdag 9 maart       (11.00 – 22.00u)

Longboat Paravion, Raf Rooijmans
Drascombe Nederland HTD, Dex Wessels
Scaffie Lucie, Michel Maartens

 

Raf Rooijmans - Longboat Paravion
Raf Rooijmans – Longboat Paravion

Hoe is het eerste seizoen bevallen in een open Longboat? Raf en Lonneke schaffen begin 2006 eindelijk hun gedroomde zeventiger jaren (ex zeescouts) Longboat aan en vertrekken er mee voor een wekenlange ontdekkingsreis door de Zeeuwse delta. Waar loop je tegen aan bij aankoop en opknappen van een pre-enjoyed Drascombe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dex Wessels - DN HTD
Dex Wessels – DN HTD

Dex is sinds jaar en dag Hoofd Technische Dienst bij Drascombe Nederland in Huizen. Grijp uw kans en vraag hem het hemd van zijn lijft over mogelijke implicaties van uw voorgenomen klusprojecten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Michel Maartens - Scaffie Lucie
Michel Maartens – Scaffie Lucie

Vrij naar een wijs woord van senior Cruiser schipper Frans Schaake, ‘hoe ouder je wordt, hoe kleiner je schip!’ Scaffies zijn sinds 1978 de kleinste aller Drascombes, toen bedoeld voor de low budget zeiler. Te water zeker geen allemansvriend maar wel het puurste vaarplezier. In de ware sail & oar traditie vaart en kampeert Michel motorloos met Lucie op het wad en is voorzitter van het illustere Nederlands Scaffie Genootschap, een actieve NKDE onder afdeling.

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 10 maart           (11.00 – 22.00u)

Dabber Blue Belle, Hester van Rees (tot 15.00u)
Longboat Pebble, Diederik Broekman (tot 15.00u)
Coaster Olle, Cptn. Chris Vandenbroek
Coaster Rietgans, Chris van Beek (tot 15.00u)

Hester van Rees - Dabber Blue Belle
Hester van Rees – Dabber Blue Belle
Diederik Broekman - Longboat Pebble
Diederik Broekman – Longboat Pebble

 

 

Vandaag de eer om de opdrachtgeefster voor de bouw van de geëxposeerde houten Lugger Elliott (toen: Reeskip) Hester van Rees op de stand te verwelkomen! Hester als wedstrijdzeilster in Reeskip, een unmenge aan sail & oar open boten cruise- en kampeer ervaring. Soms samen met Longboat schipper Diederik, schipperend van de Solent tot onderweg naar Helgoland!
Cptn. Chris staat bekend als de ongekroonde Nederlandse Coaster schipper en initiator van vele Europese Drascombe cruises. Hoe vaar je met De Hond Pluk aan boord, hoe kruis je een onbetond zeegat uit en dit alles liefst op de stuurriem of onder zeil, in ieder geval zoveel mogelijk zonder motor! Cptn. Chris organiseert ook dit jaar weer de traditionele NKDE Hemelvaart tocht vanuit Den Oever het wad op, de Smiscruise.
Chris Vandenbroek - Coaster Olle
Chris Vandenbroek – Coaster Olle
Cptn. Chris - Coaster Olle
Cptn. Chris – Coaster Olle

 

Chris van Beek - Coaster Rietgans
Chris van Beek – Coaster Rietgans

Ex negentiger jaren Drascombe importeur Chris van Beek vertelt u alles over de Drascombe als waardevaste investering. Zijn schepen zijn alle Rietgans gedoopt, zeilervaring met Coaster, Scaffie en laatstelijk ook in zijn Drifter 22.

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 11 maart        (10.00 – 18.00u)

Cruiser Longboat Pride of the Fleet, Victor Vandersmissen
Coaster Penguin, Bas Verschoor
Coaster Lise, Saar Scholtes en Albert den Boogert (middag)

 

CR Pride of the Fleet - Victor Vandersmissen
CR Pride of the Fleet – Victor Vandersmissen

Pride of the Fleet ligt eerder in de Hiswa haven met het opschrift over 30.000 nm and counting! Victor is bij wijze van spreke aan boord van Pride geboren, maar is daar zeker opgegroeid. Leert het potteren en klooien met kleine bootjes in Pridekuiken als het hele gezin Vandersmissen inclusief diergaarde eindeloze zomervakanties op droogvallende wadplaten doorbrengt. De vleesgeworden Drascombe indoctrinatie vaart tussendoor aan boord van tallships de wereld rond, onderwijl zijn studie maritiem recht afrondend. Mr. Victor is in Pride onderweg naar Helgoland maar keert in het Amelander Bosgat om wegens roerschade, Pride wordt momenteel grondig door hem gerestaureerd.

 

 

 

 

Bas Verschoor - Coaster Penguin
Bas Verschoor – Coaster Penguin

Importeer een recente Drascombe vanuit de UK, dat is wat Bas deed met Coaster Penguin. Hij beschrijft zijn onverwachte en leerzame ervaringen kleurrijk in de ElectroBaD (Techniek).

 

 

 

 

 

 

 

 

Saar Scholtes en Albert den Boogert - Coaster Lise
Saar Scholtes en Albert den Boogert – Coaster Lise

Huur eerst een Coaster voor een vakantie bij Waddeninzicht, je bent in no time overtuigd en koopt dan je droomschip on a tight budget in Nederland. Dan begint het leuke klussen pas! Albert en Saar zijn inmiddels bijna klaar met hun Coaster Lise (ex Matador) voor de naderende eerste tewaterlating.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 12 maart          (10.00 – 18.00u)

ex NAVIS Longboat, ex Gig The City of London, Antoine Maartens
Drifter 22 Camino, Vincent Boeschoten
Drifter 22 Dulcibella, Michel Maartens

Gig The City of London
Gig The City of London
Longboat Navis
Longboat Navis
Antoine Maartens - Gig The City of London
Antoine Maartens – Gig The City of London

Als u uit eerste hand wilt vernemen hoe je met jonge kids op een open boot vaart en het voor alle opvarenden aantrekkelijk maakt en gezellig houd, vraag het Antoine. Op zijn huwelijk worden weddenschappen afgesloten als hij met vrouw en twee jongens (3 en 5) motorloos vanuit Edam voor een wekenlange vaarvakantie naar de wadden vertrekt. Hoe verder… is geschiedenis, ze zijn nog steeds gelukkig getrouwd, de jongens zijn beide zeilinstructeur en inmiddels studerend op eigen kiel.

 

Vincent Boeschoten - D22 Camino
Vincent Boeschoten – D22 Camino

Maar ook alles over varen met kids aan boord van de ruime Drifter 22. Zonnige vakanties in Kroatië, maar ook in november (solo) op de wadden. Vincent past Camino aan voor het varen met twee jonge dochters en zijn enthousiaste schipperse. De ijsjes blijven komen, zelfs aan boord onder de verzengende Kroatische hitte!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Michel Maartens - D22 Dulcibella
Michel Maartens – D22 Dulcibella

Michel zoekt met de eerste productie Drifter 22 Dulcibella (2007) de grenzen van Europa op. Traileren naar Denemarken, Zweden, Schotland en dan rond Skye, rond Mull, Jura en aankomend mei naar de historische Orkneys. Eigenaar van Drascombe Nederland, uw professionele Drascombe vraagbaak sinds vijftien jaar.