Droge opslag in bakskisten

Afgelopen jaren gebruikte ik de bakskisten van de coaster steeds minder door de slechte inkijk en bilgewater. Maar ik heb daar iets op gevonden. Ik gebruik lege ijsbakken in de bakskisten. Door de witte kleur en de vorm is de inhoud vrij goed te zien: een zaklampje erbij en je kunt alles zien en pakken. De bakken passen mooi door de bakskistopeningen. Inhoud blijft mooi schoon. Ik gebruik ze voor etenswaar zoals kadetjes of chips, soms kleding, of toiletgerei en een zeepdispenser, washand en handdoek.

De ijsbakken zijn standaard bakken die je vindt bij de groothandel, zoals Sligro, met een inhoud van 5 liter, en ongeveer 32x13x15cm. Veel restaurants gebruiken ze, vandaar dat ik ze haal bij de chinees. De bakken hebben een wit deksel.  Een deksel maakt ze sterker maar zonder deksel zijn de bakken makkelijker te gebruiken.

De bakken zijn wit, dicht van onderen en goed schoon te maken. Ze passen mooi door de bakskistopeningen. Een nadeel is dat ze niet sterk zijn:  als drie bakken naast elkaar staan in de bakskist, kan door het schuine vlak alleen de onderste met zwaarder spul, anders drukken de bakken ernaast de kopzijde van de ijsbakken stuk. Een idee is de bakken dwars op de boot te plaatsen, of 2 in elkaar, of gebruik maken van de deksels als versterking en v.v. een gat.

Gerard Jol

Coaster Peper