Dabber Ostria in Griekenland

Na een autorit naar Venetië, een dag in deze prachtige stad, een bootreis naar Patras komen we in het Griekse Egio. Hier staat onze Dabber nog keurig ingepakt zoals we haar vorig jaar hebben achtergelaten. Uitgepakt en naar de jachthaven op 1 km afstand van ons huisje Spiti Ostria gebracht.

 

Steeds heerlijk op de fiets naar de haven, dekzeil eraf en wegwezen. Er is heerlijk zeilen, mits je niet het water opgaat bij de Maestro, een harde noordwestelijke wind.

Heerlijke tochten volgen. Bijzonder zijn de tochten zo tegen zonsondergang.

Tijdens de vakantie zijn we een aantal dagen naar Lefkas gegaan met natuurlijk de Dabber in het kielzog van de auto.

Op Lefkas kamperen we op een camping aan het water. Veel Italianen met grote RIB´s en de nodige trailers.

 

Op de binnenzee ten oosten van Lefkas zeilen we tussen Scorpios, Meganissi en andere kleinere eilandjes.

Bij het zien van een verlaten strandje is de keuze snel gemaakt. Richting strand, hekanker eruit en aanleggen aan een boom.

Terug in Egio zijn het aantal vakantiedagen tot een minimum gedaald. Er staat nauwelijks wind, maar de benzinetank is nog aardig gevuld. We gaan zonder zeiltuig, maar met parasol, het water op. We hebben een vislijntje uitgegooid, je weet maar nooit. Met deze lijn hebben we niets gevangen, maar met onze camera´s daarentegen wel. We bevinden ons vrij snel gedurende meer dan een uur tussen vier á vijf groepen dolfijnen. Zo´n twintig bij elkaar. Een mooie afsluiting van onze zomervakantie.

Gijs van Kemenade

Dabber Ostria