Blog TWW 2017 (PS)

De redactie was iets te snel met het afsluiten van de TWW Blog…

Nog een paar nagekomen foto’s van de west cruise… hier Olle met HW onder de Wierschuur.

Met HW niet al te dicht onder de kust kruipen bij De Wierschuur. Vlak om de hoek daar overigens de vier slenken op de oost van Terschelling.

Toch wel wintertijd als de schemering invalt over het Terschellinger Wad.

Plan is met HW over te steken naar de Friese dijk tussen Nieuwe Bildtpolder en het Statenhoofd. Volle maan, verhoging en de eerste uren halve wind maken de oversteek tot een onvergetelijke tocht. Na de laatste mijlen opkloppen vallen we voor een paar uur slaap droog in de beschutting van de dijk.

Zeesleepboot Holland altijd een imposante verschijning ’s ochtends vroeg onderweg naar Harlingen.

Vanwege het ontbreken van 4×4’s voor gebruik bij de helling van Den Oever is besloten bij de Jumbo in Harlingen uit het water te komen.

De grote noordkolk van de Tjerk Hiddesluizen schut ons al vroeg naar zoet. De schipper van Coaster Skua staat bij de Harlinger Watersport Vereniging al te wachten om ons een lift naar Den Oever te geven, wat een Drascombe service, DANK!!! Super efficiënt, handig die trailerbare bootjes. Het hellingen bij de Jumbo blijkt een fluitje van een cent. We lopen een dag voor op het beste schema, zaterdagavond liggen de drie schippers na een machtige tocht vol frisse lucht moe maar voldaan redelijk vroeg te kooi!

TWW 2017