Blog TWW 2017 (12)

De Oostvloot van dit TWW, bestaande uit Coaster Orion en Drifter 22 Camino, besluit koers te zetten naar de slenken op Schiermonnikoog. Komend van de Engelsmanplaat zeilen we vrijdagavond via Groote Siege en Spruttel naar een gunstige startpositie. Uiteraard vindt er een uitgebreid Happy hour plaats alvorens op stok te gaan: wel fris in de kuip, maar dan blijft het bier ook lekker koud!

Als het ontbijt de volgende ochtend achter de kiezen is en de vloedstroom z’n einde nadert, gaan de ankers eruit om koers te zetten naar de ingang van de slenk ten oosten van de Kobbeduinen. Precies voor de ingang ligt een drempel van 2,4 meter; hebben we voldoende water om naar binnen te spoelen? De pijlstok geeft aan dat de diepte rap terugloopt, de platen zijn omhoog en het roer krabbelt aan het zand, en ineens wordt het weer dieper: binnen!


Na wat geslinger, waarbij we opletten voor het verkeer van rechts, komen we uit ter hoogte van het baken van de Kobbeduin. Hier ploegen we de ankers in het helmgras en benutten een verdwaald paaltje voor een spring. We liggen stormvast, voor een storm die waarschijnlijk niet komt.


Zo eindigt deze zeildag reeds om 09:30 uur, vanmiddag rond borreltijd is het LW, een hele dag ligt voor ons om te verlummelen. Eerst maar eens een uitgebreide powernap, en als het zonnetje komt een ommetje door de woesternij. En maar hopen dat ‘t tij morgen niet al te veel verlaging heeft….