Blog TWW 2017 (11)

Ondertussen ontwaakt Dulcibella, 14 uur varen waarna 12 uur slaap, tegen het Zalmenstrand. Links de toren van Marken.

Wat een rust… maar niet voor lang. Het schijnt dat deze schipper alles aantrekt waar hij een bloedhekel aan heeft. In dit geval naast Schiphol naderende verkeersvliegtuigen ook nog eens een gek met een chopper op 100 voet boven de dijk. Even later worden de honden uitgelaten!

Anker op want er valt nog een favoriete anker locatie te bezoeken. Het Paard van Marken blijft onderweg een gewild foto moment. Naar verluid schiet Jan van de Toren vanaf de balustrade met zijn luchtbuks succesvol drones van opdringerige toeristen uit de lucht!

Hier zicht op het NO strandje, ook aan de ZW kant, zo mogelijk nog mooier en meer beschut. Al jaren juist ook bij harde wind spectaculaire anker locaties met uitstekend houdende zandgrond.

Let bij de aanloop van het ZW strandje wel op de onder water doorlopende dijk. Zwaard en roer omhoog of met kimkiel Drifter via de enkele opening in de dijk. Staat garant voor spektakel op zomerse dagen als sportboten het strandje trachten te bereiken!

Met de verlaging naar het winterstreefpeil zijn de droogtes voor de kust van het Kinselmeer nog drukker bevolkt. Luid en duidelijk gesnater is ons deel, ook vannacht.