Blog TWW 2017 (10)

De west-vloot vaart verder als trio en voegt de daad bij het woord. Als vlot op afgaand water door de Vliesloot naar Oost Vlieland.

Na het spotten van enkele lokaties uit een populaire Max tv serie wordt besloten verder op onderzoek in de Dorpsstraat te gaan.

Begin november beklemmend leeg die haven waar hoog zomer de witte jachten als zomerhuisjes weken lang vijf dik al vroeg van juist gekoelde rosé nippen.

Veel leuker nu… Batyr, ex-Zeezot ontmoet het nieuwe schip van haar eerste/vorige eigenaar die zoveel adembenemende avonturen met haar beleefde. Lees daarvoor bijvoorbeeld De stranding van de Zeezot, een ervaring rijker, een illusie armer. Hier liggen ze tegenover elkaar aan de steiger in de haven van Oost Vlieland.

Opstapper Frank klimt via een ladder in de haven van West Terschelling van boord en zwaait Batyr na een paar prachtige dagen vaarwel.

Batyr zet de achtervolging in en weet al snel aansluiting bij het vlot midden in de vloed van het Oosterom te vinden.

Altijd een veilig gevoel en bron van actuele informatie, maar helemaal in november, 24/7 paraat, Zeeverkeerscentrale Brandaris op VHF 2.

Voorlopig doel bereikt, de Wierschuur, oost van Oosterend. Volgens een -zeker in Drascombekringen – bekende maritiem historicus ooit het zomer domein van frivole surfmeisjes. Nu verlaten, dus ontbijt voor allen met Thaise omelet vanuit de kombuis op Olle.