Downhill Brittany Cruise 2016

Een impressie van de Downhill Brittany Cruise 2016 door Michel Maartens

10 juni 2016

Zes bootjes: twee Britse Coasters, drie Nederlandse en Drifter 22 Dulcibella vertrekken begin juni richting Bretagne voor een drieweekse meegeeftocht. De eerste stop van het drietal dat samen oprijdt, is voor de Franse grens, de brandstofvoorziening is daar nog maar net weer aan de praat, naar verluid.

image1
Na zo’n zeshonderd kilometer (voor Coaster Batyr bijna achthonderd) draaien we afrit #3 van de A29 af. Deze ligt onderdaan de Pont du Normandy, de imposante brug die bij Le Havre over de Seine ligt. Vlakbij Honfleur vinden we zelfs na negenen een gastvrije camping die ook campers in de vorm van bootjes verwelkomt. Niet geheel de norm zo blijkt later als we de ervaringen van Windroos vernemen.

image2

11 juni 2016

Stevige plensbuien ’s nachts, de schipper van Batyr slaapt in zijn van, afgedekt met dumptentje. Bij opstaan blijkt zich een onverwachte douche in de tenthemel verzameld te hebben, snel wakker en slaapzak slechts zoet nat! De croissants, chocolade broodjes en wat al niet meer zij worden vanaf acht uur bezorgd en met de eerste Franse grande café aux lait op het terras genoten.

image3
We vorderen goed, de kustweg langs de aantrekkelijk Mont St. Michel wordt echter gemeden, we willen vandaag het doel, Port de la Foret in Fouesnant bereiken.
image4
Tijdens de lunchstop begint het landschap al steeds Franser aan te doen.
image5

 

12 juni 2016

Gisteren arriveerden alle Nederlandse schepen, vandaag ook de Britse traveling party, Coaster Pamela met John & Mary Boston en lokale ervaringsdeskundige Steven Maynard met Coaster Spray. Vet-Free gaat als eerste te water.

image6

Gevolgd door Windroos…

image7      image8

Ook Batyr te water, de Britse Coasters gebruiken de openbare helling die vlak naast de haven ligt.

image9

Dulcibella gaat per kraan te water, de staat van het tij in combinatie met de te glooiende helling van 6 graden zijn daar debet aan. Hoewel de kraan voor de hele ochtend volgeboekt staat, verleent de havenmeester te 0800 superservice door Dulcibella binnen dertig minuten gelanceerd te hebben.

image10

Wordt vervolgd!