Downhill Brittany Cruise 2016 (deel 2)

Een impressie van de Downhill Brittany Cruise 2016 door Michel Maartens (deel 2)

13 juni 2016

Eindelijk, we varen! Coaster Spray met Steven Maynard varen hier al twintig jaar in deze wateren.

image11

Hoewel het er hier nog vrij rustig uit ziet onder de beschutting van Baye de la Forêt is de verwachting W tot WZW 5 af en toe zes.

image12

Iles de Glénan: De bestemming lijkt dichtbij, bezeild, golven tot twee meter en de lokale zeilers doen het ook met kleine bootjes. De wind trekt echter aan, krimpt net iets meer naar het zuiden dan verwacht en de golfhoogte bouwt op tot drieënhalve meter. Het doel is echter oogverblindend!

Haven ingang Port de la Forêt Fouesnant.

image13

HELAAS, met een droge knal slaat het noodlot toe aan stuurboord van Dulcibella. Net met de lunch in de weer ongekend rap naar buiten om te zien dat de wantputting het begeven heeft…

image14

Noodverstaging op zee met val, via verstelbare fokkeschootgeleider naar sb lier om op spanning te brengen.

image15   image16

Onder fok en druil over stuurboord de zaak overeind houdend bereiken we na enkele spannende uren Port de la Forêt waar de meedenkende havenmeester een ligplaats aan een langssteiger reserveert.

image17

Gastenvlag aan noodverstaging!

image18

Ongelofelijk is dat op het haventerrein er een Compass winkel gevestigd is die passende Wichard wantputting in voorraad heeft en nog tot 2000 open is ook! Meteen maar twee gekocht en een tube Sikaflex, vaker bij de hand gehad dus de reparatie is binnen een uur gefixt! Nachtje laten drogen, morgen aan de inhaal race beginnen.

image19  image20  image21

 

14 juni 2016

Morele support vanaf Iles de Glénan, het gezelschap blijft daar een dagje in de azuurblauwe wateren onder Ile St. Nicolas spelevaren. Ook om wat te bekomen van de onverwachte eerste kennismaking met de Atlantische swell en de Golf van Biskaje.

image22  image23  image24

 

wordt vervolgd!