October First

Geachte redactie:

Drie jaar geleden zijn mijn vrouw en ik in Zeeland gaan wonen en na een periode van 8 maanden verbouwen konden we ons huis in Veere in. We werden lid van de jachtclub, een sociaal en gezellig middelpunt van het prachtige stadje met dito haventje. Tot mijn niet geringe verbazing kreeg ik na 1 jaar lidmaatschap al een ligplaats aangeboden en die heb ik genomen. Nu moest er nog een boot komen.

Ik had al lang mijn blik gericht op een Drascombe Longboat aangezien een vriend van mij er ook een heeft en ik dat type daarvan kende. Zoekend op het internet vond ik er een die qua type en prijs bij mij paste maar bovenal qua naam: October First, mijn verjaardag! Die boot kon ik natuurlijk niet laten schieten en dat heb ik dan ook niet gedaan.

Met mijn oudste zoon heb ik de boot in Zuid-Duitsland opgehaald waarbij de eigenaar ons ook trots een kopie meegaf van het grootste Duitse tijdschrift voor jachten, Yacht. Het was het januari nummer van 2013 en de October First prijkte daar op het titelblad. Binnenin was er een uitgebreid verhaal over de avonturen die de vorige eigenaar met de October First had beleefd door in 14 etappes verspreid over 6 jaren heel Italië te omzeilen van Genua naar Triëst.

October First ligt nu in Veere en langzaam maar zeker wordt het mijn boot door alle aanpassingen en vernieuwingen. Ik ben geen groot zeiler maar de boot en het werken aan de boot verschaffen mij veel plezier en langzaam maar zeker zal ongetwijfeld ook de vaardigheid toenemen.

Eindelijk ben ik er aan toegekomen het artikel te scannen (in 2 delen) en aan u op te sturen. Bij deze.

Hartelijke groet,

Maurits de Brauw