Ingezonden stuk Klaas Lubbers – i.t. schipper Longboat Akka

Zierikzee, 28 maart 2012

Geacht Secretariaat,

Met de toekenning van de De heer G.Th.M. te Kloese – arts- wisselminiatuur voor 2012 heeft de Nederlandse Kring van Drascombe Eigenaren mij een eer bewezen waarvoor ik me wel wat te klein voel. Dat komt vooral omdat men mij daarmee heeft geplaatst in de rij van voorgangers die in het bestaan van de Kring een kenmerkende rol hebben gespeeld.

Ik heb slechts enkele jaren een bescheiden bijdrage kunnen leveren, maar wel vanuit mijn hart en diepste wezen. Met ontroering en in grote dankbaarheid aanvaard ik de wisselminiatuur 2012 die voor mij een zichtbaar zinnebeeld is van het zeilen en de grondslagen daarvan. Ik heb het grote voorrecht gehad tot op hoge leeftijd de essentie van het zeilen in mijn Longboat Akka te mogen ervaren. De NKDE was daarvoor de perfecte omgeving, die nu zorgt voor een prachtige afsluiting van mijn zeilers leven.

Binnen die Kring is er echter één man die ik bij name wil noemen omdat hij van meet af aan mijn steun en toeverlaat is geweest: Michel Maartens. Ik dank hem voor zijn grote bereidwilligheid, zijn goede en duidelijke adviezen en zijn vriendschappelijke benadering. Daar is maar één woord voor: hartverwarmend!

Tot slot: ik groet alle leden en wens hen behouden vaart!

Klaas Lubbers

p.s. Ik zal het op prijs stellen als een mogelijkheid kan worden gevonden om mijn reactie aan de Kringleden over te brengen. De Wisselminiatuur is de dinsdag na de Voorjaarsbijeenkomst in goede orde ontvangen.