Omslaande Booby’s (deel 1)

Links en rechts slaan Drascombe’s om tegenwoordig, alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Zo sloeg de “Mallemok” om en de “Booby” maar liefst twee keer. Ik leer graag en zou zeer erkentelijk zijn voor beschrijvingen van de incidenten: hoe ’t zo gekomen is en hoe ’t vermeden had kunnen worden. Ook hoe je de boot zelf weer overeind zou kunnen krijgen en welke aanpassingen Oscar Alexander aanbracht. Outriggers? En of die afdoende zijn. En wie er nog meer omsloeg en welke lessen daaruit getrokken zouden kunnen worden. In het blad van de Britse zustervereniging stond enige jaren geleden een verhaal over het omslaan van een Drascombe. Daarna was het stil, nu neemt het epidemische proporties aan.

Oscar Alexander plaatst mij nog voor meer raadsels. Lood in het zwaard bijstorten, hoe doe je dat?

En er tegelijkertijd een race-beest van maken. “Loving You” nog eens in aktie zien is helaas onwaarschijnlijk, zo vaak komt een mens nou ook weer niet in Nieuw Zeeland, maar wat Oscar Alexander zoal aan zijn bootje gefinetuned heeft om er de schrik van iedere zeiler in Friesland van te maken: dat zouden wij natuurlijk ook graag willen weten. Draagvleugels?

(Hoe men voor het zomerweekend van 2006 al iets in de v.t.t. kan zeggen over een huwelijk in september 2006 behoort ook tot de raadselen, zoals wel meer, maar dat alles valt buiten enig nautisch bestek en laten wij daarom rusten.)

Licht in de duisternis: graag!

Erik Ader,

Lass of Onich