Hallo Drascombers

Het moest er maar eens van komen, na meer dan een jaar kijken, wikken en wegen hebben we de stap genomen.

Het begon met een belletje naar Drascombe Nederland of zij misschien een leuke Cruiser Longboat hadden. ‘Ja, een nieuwe!’, was het antwoord, waarop we snel zijn gaan kijken. En inderdaad, ondanks haar 28 jaren nog geen rimpeltje! Uniek? Wij dachten van wel en het besluit haar te adopteren was dan ook rap genomen.

Tja, en dan begint het werk pas goed. De kajuit en kuip waren al gepolijst maar dan moet je de rest dus ook wel doen, anders is het geen gezicht.

Het heeft heel wat zweet en (bijna) tranen gekost, maar nu ziet ze er toch zo uit dat wij vinden dat het wel kan.

De naam was snel bedacht: Seagull. Omdat we een voorliefde hebben voor die oude, olie walmende British Seagull. Zo een komt er dus ook aan te hangen. Slechts 46 jaar oud met maar een paar rimpeltjes…

Nu hebben wij een dochtertje van precies drie en waren dan ook erg benieuwd naar haar reactie. Die viel niet tegen maar is wel lastig, soms.

Zo wil ze elke keer als ze de boot ziet er meteen in. De kajuit is het helemaal, wie heeft trouwens gezegd dat een Cruiser Longboat geen stahoogte heeft? Alleen, probeer niet om haar er dan weer uìt te krijgen, mevrouw blijft liever nog even in de boot spelen. ‘Nee, ik ga niet met jullie mee naar huis!’

Anna, zo heet ze, heeft natuurlijk ook de foto’s al bekeken zoals Seagull er getuigd uit zal zien. Wat haar opvalt is dat er drie zeilen zijn. Daar heeft ze ondertussen drie namen voor verzonnen. De fok is het mamazeil, het grootzeil is het papazeil en de druil… het Annazeil.

Kortom, wat een lol kun je hebben zonder dat er nog gevaren wordt. Wel benieuwd hoe het zal lopen als er echt gezeild kan gaan worden!

Wordt dus nog wel eens vervolgd.

Albert van der Haven
Cruiser Longboat Seagull