Brief van Miss Marple

Hoewel het weekeinde voor jullie nog niet voorbij is (het is zondagmorgen 15 sept) wil ik alvast mijn reactie geven op de organisatie. Uit de diverse gesprekken en reacties die ik kreeg ,heb ik de terugreis zaterdagavond met gewetensbezwaren aanvaard, aangezien ik mijn boot niet mee had genomen.Ik kreeg bovendien uit volkomen onverwachte hoek een verwijt : van mijn mascotte, Miss Marple, een gebreide pop die door mijn moeder gemaakt is en dolgraag aan jullie voorgesteld had willen worden. Wij hebben afgesproken de eerstvolgende gelegenheid beide van de partij te zijn en dan zo snel als mogelijk ook de boot eens mee te nemen. Het was mij een eer met de nestor van de club gezeild te hebben,ik verwacht dat we nog eens zij aan zij kunnen zeilen.

Vraag: mijn zwaard slaat heen en weer in de zwaardkast, is dat normaal of is er meer aan de hand?

Verder een tip mijnerzijds zoals reeds besproken met Eugene:voor het transport op de trailer van gaffel/bezaan met aangeslagen grootzeil en druil heb ik een hoes gemaakt van tentdoek (vrij dun ,ademend) met een afmeting van 400 x 40 cm,aan beide zijden open met aangenaaidelijntjes om hem dicht te binden.

Benodigdheden: Een lap doek (of meerdere stukken die aan elkaar genaaid worden om de juiste afmeting te krijgen)twee lijntjes sla het doek in de lengte dubbel en stik hem vast zodat het een koker vormt.lijntjes vaststikken en klaar is kees. ik gebruik deze hoes ook als bescherming voor het grootzeil als het aangeslagen tegen de mast gehesen moet worden.

Werkvolgorde: Gaffel laten zakken, zeil tegen gaffel opbinden, grootzeilval een keer om de hoes heenslaan en het geheel weer tegen de mast hijsen. Dan met 1/2 zeilbandjes het geheel goed tegen de mast sjorren. Voordelen: het zeil wordt niet smerig en is beschermd tegen UV stralen en schavielen. Eea is binnen 2 minuten verwijderd en aangebracht.

Deze constructie zou nog beter zo groot kunnen zijn dat ook de rolfok erin past tijdens transport,(alleen de lengte moet dan aangepast worden) maar ik doe het nu even zo omdat de hoes eigenlijk bij mijn andere boot hoort. Eea heeft zijn dienst al bewezen op weg naar Italie en afgelopen zomer heb ik de kuiptent (opgerold met boogstokken erin )zo in het gangboord opgeborgen,dat scheelde een hoop werk. Graag een reactie op mijn zwaardprobleem afwachtendmet vriendelijke groeten,

Jan Hamburg
Schipper Miss Marple