Brief van de Aragon

Na ooit door Vandersmissen zijn enthousiaste artikelen en boeken besmet te zijn geraakt hebben wij sinds 1990 een Drascombe Coaster, de Aragorn. Met dit schip (nou ja, scheepje) hebben wij vele leuke vaartochten gemaakt en dito vakanties beleefd. We hebben veel gevaren op het IJsselmeer en in Zuid-Frankrijk, maar ook in Zeeland, op het wad en in Kroatië.

Wij hebben Aragorn in 1990 gekocht van dr. Engel uit Zwolle. Het schip droeg toen de naam Zwerver. Die naam vonden we echter een tikje saai. Aan de andere kant wisten we dat een scheepsnaam niet veranderd behoort te worden. Goede raad was duur. Al jaren liefhebbers van de boeken van Tolkien hadden we de wens het schip naar een van de figuren uit In de ban van de Ring te noemen (dat was toen nog geen mode omdat er nog geen film van gemaakt was). Eén van de hoofdpersonen uit het boek is Aragorn, de erfgenaam van de verslagen koningen en de leider der dolers, zwervers met een nobele taak. Dat heeft ons er toe gebracht onze boot Aragorn te noemen. Op die manier deden we recht aan de oorspronkelijke naam Zwerver, maar kreeg ons schip toch een meer aansprekende naam.

Toen we Aragorn kochten hadden we reeds een zoontje van één jaar, Hajo. In 1991 is onze tweede zoon geboren, Mart. In de periode 1992 tot en met 1996 hebben we in het buitenland – in Indonesië – gewoond en bewees Aragorn goede diensten tijdens ons verlof. Nu we echter weer domicilie gekozen hebben in Nederland bleek na verloop van tijd toch dat Aragorn te klein werd bevonden voor onze vakantiewensen. Kamperend hebben we diverse jaren achter elkaar de vakantie doorgebracht aan de Middellandse zee, waarbij Aragorn gebruikt werd voor dagtochten en soms – door pa alleen of met één zoon – voor meerdaagse tochten. Langzaam groeide echter de wens naar een ruimer schip waarop goed met vier personen kan worden vertoefd.

Uiteindelijk heeft die wens in najaar 2001 geresulteerd in de aanschaf van een Etap 22i; een trailerbaar bootje, want we blijven de Middellandse zee onveilig maken. Aragorn is inmiddels verkocht. Helaas brengt dit met zich mee dat wij het lidmaatschap van de NKDE opzeggen, want zonder Drascombe en met zo’n raar kaal bootje (i.e. met slechts één mast) kunnen wij niet meer deelnemen aan al die leuke activiteiten van de Kring. Desalniettemin zullen wij de ontwikkelingen van de NKDE blijven volgen via de uitstekende website, al was het alleen maar om ons te blijven verdiepen in de culinaire tips van Maître Eugène.

Het ga jullie allen goed!

Met vriendelijke groeten,

Rik, Ellen, Hajo en Mart Hoogeveen